ÇILDIRLI GENÇLER AVRUPAYI TİTRETTİ

ÇILDIRLI GENÇLER AVRUPAYI TİTRETTİ

Gaziantep de düzenlenen 57. Büyükler...

      Gaziantep de düzenlenen 57. Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası Erkekler Kumite 60 kg final mücadelesinde olimpiyat ikincisi Çıldırlı kardeşimiz Eray Şamdan İtalyan rakibi Crescenzo Angelo'yu 1-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

        Aynı zamanda Övündü (Vaşlop) Köyünden Karate Milli Takımlar Antrenörü Adnan Şamdan'ın oğlu olan Eray Şamdan avrupayı titretmeye devam ediyor.

       Aynı müsabakalarda Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda bugün erkek kumite 75 kilo finali için tatamiye çıkan Erman Eltemur İngiliz sporcu Wilkins Brandon Brian ile karşılaştı ve rakibini 3-1 ile geçerek Avrupa Şampiyonu olmayı başarırken, Kadın kumite 68 kilo finalinde ise milli sporcu Eda Eltemur, Kopunova'yı 2-0'lık skorla geçerek altın madalya kazandı. Maçta gösterdiği etkili oyunla rakibini 2-0'lık skorla deviren milli sporcu, müsabakayı kazanarak milli takıma şampiyonada ki ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu.

      Babaları Pekreşen (Gülyüzü), anneleri ise Suhara (Âşık Şenlik) köyünden olan Çıldırlı Eltemur kardeşler İsimlerini listeye altın harflerle yazdırdı.