ÇILDIRLI ANTRENÖRÜN TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

ÇILDIRLI ANTRENÖRÜN TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Gazeteci hep can sıkan içerisinde siyasi eleştirilerle dolu yazılar yazmaz zaman, zaman yaşanan güzellikleri de dile getirerek toplumu bilgilendirir.

                  Gazeteci hep can sıkan içerisinde siyasi eleştirilerle dolu yazılar yazmaz zaman, zaman yaşanan güzellikleri de dile getirerek toplumu bilgilendirir.

                İşte bu fikirden hareketle memleketimiz adına bizleri gururlandıran bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. Türlü nedenlerle memleketimizden uzaklaşmak zorunda kalan insanlarımızın büyük şehirlerdeki başarı hikayeleri bizleri mutlu ederken öte yandan da geleceğe dair umutlarımızı arttırmaktadır.

            İstanbul’da yaşayan Çıldırlı hemşerimi genç bir futbol antrenörü olan Ercan Yucak çalıştırdığı Kurtköy Spor U-16 futbol takımı ile Türkiye Şampiyonluğuna ulaşarak bizleri gururlandırdı. Başkanlığını da değerli hemşerimiz Ardahanlı sayın Önder Akpınar’ın yaptığı ve bünyesinde birçok futbolcusu da hemşerimiz olan Kurtköy Spor grup maçları da dahil olmak üzere oynadığı 30 maçta 27 galibiyet 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alırken bu maçlarda toplam 153 gol atarken kalesinde ise sadece 7 gol görerek kırılması zor bir rekora da imza atmış oldu.

                Genç ve başarılı antrenörü Çıldırlı hemşerimiz Ercan Yucak’ın talebeleri İstanbul’da gruplarından lider çıkarak Türkiye genelinde 111 takım arasına girerek Tekirdağ’da yapılan birinci kademe mülakatlarına katılmaya hak kazandı. Tekirdağ’da yapılan müsabakalarda yenilgi yüzü göremeden grup şampiyonu olan Kurtköy Spor Türkiye genelinde son 20 takım arasına girmeyi başararak Balıkesir’deki 2.kademe maçlarına katılma hakkı kazandı ve buradaki maçlarda da mağlubiyet yüzü göremeyen Yucak’ın talebeleri Kastamonu’da yapılacak olan yarı final müsabakalarına katılma başarısı gösterdi.

                Kastamonu’da 1-3 Temmuz tarihleri arasında yapılan Türkiye Şampiyonası finallerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü 4- 0 gibi net bir skorla geçen Yucak’ın talebeleri final maçında ise Samsun Atakum Sporu her iki yarıda bulduğu birer gol ile 2-0 ile geçerken 2021-2022 sezonu U-16 Türkiye Şampiyonu olarak adını tarihe yazdırmayı başardı.

                5 Temmuz Salı günü futbol dünyasından ve siyaset birçok önemli konuğun katılımı ile gerçekleşen kupa töreninde şampiyonluk kapasını TFF Başkan Vekili Ali Düşmez ’in elinden alan Ercan Yucak ve talebelerinin sevinçleri görülmeye değerdi.

                Konu ile ilgili görüştüğümüz hemşerimiz Ercan Yucak ‘’ Çok sevinçliyiz bu denli büyük bir başarıyı yakalamış olmak bizleri ziyadesi ile mutlu ettiği gibi geleceğe dair umutlarımızı da arttırdı. Bu başarıda büyük emekleri olan Kulüp Başkanımız sayın Önder Akpınar’a  bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan maddi ve manevi olarak tüm ihtiyaçlarımızı karşımla noktasında bizden desteğini biran bile esirgemeyen Başkan yardımcımız aynı zamanda Futbol Şube Sorumlumuz sayın Doğan Şener’e benim futbolculuk yıllarımdan beridir en büyük destekçim ve yol göstericim olan çok kıymetli altyapı koordinatörümüz hocaların hocası Fikret Kavak Hocama, Kaleci Antrenörümüz kıymetli hocam Selahattin Uludaş’a, değerli antrenör arkadaşlarım Dursun Polat ile Mustafa Çelik hocalarım ile değerli doktorumuz Ferit Can Önalmış hocama ve terinin son damlasına kadar mücadele eden her biri birbirinden kıymetli futbolcu kardeşlerime ve onların değerli velilerine  yürekten teşekkür ediyorum. Çıldır’ın bir evladı olarak böyle bir başarı ile memleketimiz insanının adını duyurmaktan büyük bir onur ve gurur duydum buradan güzel memleketime ve hemşerilerime selam ve saygılarımı gönderiyorum.’’ Mesajlarını iletti.

                Bende bu çok önemli başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederken insanımızın fırsat verilirse neler yapabileceğini bir kez daha gösteren kıymetli hocamızı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.

 

Sinan KARAÇAY

Çıldırmanşet/İstanbul