www.cildirgoyce.com

Çıldırın Gururu Kaya, Seçimi Büyük Farkla Aldı

Çıldırın Gururu Kaya, Seçimi Büyük Farkla Aldı

Sanatçılar Odası Başkanlığını Terlan Kaya Aldı.

      Bu yıl 34. Yılını kutlayan İSTANBUL SAHNE, PERDE FİLM, EĞLENCE YERLERİ,  VE SANATKARLAR ODASI bu gün Ocak 2022 de Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde üyelerinin yoğun katılımı ile Olağan Genel Kurulunu yaptı.

       1988 de kurulan oda 2010 yılında çoğunluk sağlayamadığı için kayyuma geçmiş, 8 yıl genele kurulunu yapamadığı için kayyumda kalmış, 2018 yılında Terlan Kaya’nın olağanüstü çabası yeterli çoğunluk sağlanarak kayyumdan devralınmıştı. Yapısal sıkıntıların yanı sıra pandemi ile sahne sanatçılarının uzun süre kapanması, bu durumun getirdiği zorluklara rağmen yaptığı çalışmalarla üyelerin güvenini almış görünüyor.

       4 yıl önce kimsenin şans vermediği esnaf ve sanatkarlar odasının bu yılki genel kurulunda karşı adayın çıkması bile odanın bilinirliğinin arttığı belli bir prestije ulaştığı anlamına gelir karşı liste yaparak aday olduğunu söyleyen Nihat Güler’in Terlan başkan çalışmıyor iddiasına üyelerin yüksek katılımla ve sandıkta 82 oy farkıyla cevabı “Terlan Kaya başardı” dedirtti.
         Tüm olumsuzluklara rağmen İstanbul sahne, perde, film, eğlence yerleri esnaf ve sanatkarlar odası üyelerinin umudu haline geldi.
        Karşı aday olan Nihat Güler’in taşkınlık yapma gayreti ise hükümet komiserinin müdahalesi ile önlendi. Güler’in  agresif hareketi üyelerin büyük tepkisine neden oldu.
        Divan Başkanlığını İstanbul Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Engin Türkmen’in yaptığı, Olağan Genel Kurulda yapılan oylamada Terlan Kaya 109 oy alırken, Nihat Güler 27 oy da kaldı.

         İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Faik Yılmaz, Üsküdar Belediye Başkanı adına başkan danışman Esat Kalay, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın konuk olarak katıldığı Genel Kurulda 4 yılda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Terlan Kaya’nın Genel Kurulda yaptığı konuşmaya tüm katılımcılara teşekkür etti.