www.cildirgoyce.com

ÇILDIR`I, ÇILDIR`LIYI HAZMEDEMEDİLER

ÇILDIR`I, ÇILDIR`LIYI HAZMEDEMEDİLER

Kendini bildi bileli içinde olduğu ve hemen, hemen ...

       Kendini bildi bileli içinde olduğu ve hemen, hemen parti örgütünün her kademesinde görev yapan, partili olsun olmasın herkese sıcakkanlı yaklaşımı ile bilinen, sorun yaratmaktan çok çözüm yaratmaya gayret eden ve en önemlisi ulaşılabilir olan Ardahan ilimizin Çıldır ilçesinin Gölebakan köyünden çıkan bir siyaset yüzüdür Sayın İlimdar Senem. Bölgede hemen, hemen her noktaya ulaşabilen yaptığı sağlıklı tespitlere ivedi çözümler üretme konusunda kendisini ispat eden Çıldırın yetiştirdiği bir siyasetçi olan Senem partisinde yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde 06 Mayıs 2012 yılında yapılan kongrede kullanılan 93 oyun 50`sini alarak CHP Ardahan İl Başkanlığı görevine başladı.
        Görevde olduğu süre içerisinde yaşadığı seçimlerde bir başarısızlığı olmadığı gibi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Partisinin Türkiye ortalamasının 8 puan üzerinde oy almasına ve Ardahan Belediye Başkanlığı seçimlerini de kıl payı kaybederek bir önceki seçimlere göre oyunu bile arttırmasına rağmen başarısı kabul edilmediği gibi hep başarısız gibi gösterilmeye çalışıldı. Çıldırlı olması onun en büyük handikabı oldu siyasi hayatında il başkanlığı seçiminde bile kendi ilçesinden beklediği desteği göremediği gibi Çıldırlı bir il başkanının hazmedemeyen ancak sürekli Çıldır`dan beslenen parti büyüklerinden destek görmediği gibi bol, bol da köstek gördü desem az bile olur.
         İl Başkanı olduğu ilk günden bugüne türlü sorunlar ile karşı karşıya bırakılırken, takım çalışması yapması gerekenlerin karşıt takım çalışmalarına ve ayak oyunlarına uzun süre direndi ama bu güçlü ittifakın karşısında maalesef duramadı. Önce istifa etmesi için bin bir türlü ayak oyunlarına maruz kaldı daha sonra da bu tahammülsüzlük süreci onun görevden alınmasına kadar uzadı. O yıllarca çıldıra sahip çıktı ama maalesef Çıldır ona yeterince sahip çıkamadı. Hizmet Siyaseti yerine Show siyasetini seçenlerin temsilcileri ve onların çevresindeki üstelik CHP`li bile olmayan hatta CHP başarısız olsun da oradan kayan oyları başka bir partiye aktarıp kendileri güç odağı olmak isteyen ve bunun için her türlü ısmarlama haber yapan gazetecilerin yıpratmaları ile sonunda görevinden alındı.
Parti içerisinde hiçbir değişime ve yenilenmeye fırsat vermeyen güçler, önce planlı bir şekilde yönetimindeki kadrolarını bir, bir istifaya götürerek kriz havası yarattı. Ardından da sürekli hakkında Başkanlığı düştü, düşüyor, az kaldı diye yanıltıcı ve yıpratıcı haberlerinin yapılmasına ses çıkarmak bir yana bu haberi yapanlara destek olarak ve hatta bizzat çanak tutarak Çıldırlı siyasetçinin malum Anti Çıldır lobisinin kurbanı olmasının önüne geçmek bir yana dursun bizzat süreci destekleyip yönettiler.
         Bir Çıldırlı gazeteci olarak ve Sayın İlimdar Senem`i de tanıyan biri olarak adından HALK ibaresi olan Cumhuriyet Halk Partisinin kendisine tutku ve aşkla bağlı ve Halkın içinden olan bir emektarına yaptığı bu muamelenin vicdanlı hiç kimsenin kabul edeceği bir muamele olmadığını açıkça vurgulamak istiyorum.
Çıldırın sözde dostu ve destekçisi olarak görünen ve uzun yıllarca çıldırın siyasi ekmeğini yiyenlerin bizzat yürüttüğü bu kirli operasyona karşı Sayın İlimdar Senem`i korumakta aciz kalan başta ben olmak üzere Çıldırlı gazeteciler ve siyasilerin de bu işte vebali olduğunu düşünüyorum.
Çıldırın gelişmesinin yanındaymış gibi görünüp aslında karşısında olan, Çıldırlının bulunduğu konumdan daha ilerisine gitmesini engellemekten kendini bir an bile almayanların Çıldır ve Çıldırlılar üzerinde yaptıkları son operasyon olmasını umuyor ve Çıldır`ımızın bu konuda daha birlikte daha uyanık olması gerektiğinin altını önemle çizmek istiyorum.
         Çıldır Edebin ve Erkânın Başkentidir ve bunun gereğini mutlaka yapacak güce muktedirdir. Çıldır kendi evlatlarını kimsenin harcamasına seyirci kalmayacaktır ve harcadığını sananlar harcanacaktır. Tarih de bugün yapılanları not almıştır ve bunu yapanları da çıldır vakti geldiğinde selamlayacaktır. Çıldırlı bir İl Başkanına açıkça tahammül edemeyenlerin seçim sürecinde çıldır sokaklarında nasıl dolaşacağını ve ne söyleyeceğini gerçekten çok büyük bir merak ile beklemekteyim.
          CHP`li olsun, olmasın herkesin tüm çıldır halkının kendi evladı olan bir siyasetçiye yapılan bu linç girişimi ve tahammülsüzlük karşısında bir ve beraber olarak hareket etme zamanıdır ve bu siyasi linç girişimine karşı herkesin Sayın İlimdar Senemin yanında olma günüdür. Siyasi görüşe ve kimliğe bakılmaksızın bunun Çıldıra ve Çıldırlıya tahammülsüzlüğün geldiği son nokta olduğunu görmeliyiz ve bunun tekrar etmemesi adına tepkimizi ve desteğimizi ortaya koymalıyız.
          Bu duygularla bir Çıldırlı olarak Sayın İlimdar Senem`e yapılan bu muameleyi asla ve asla tasvip etmiyor, bu kirli oyunun aktörü olan herkesi de kıymetli Çıldır ilçemizin birbirinden değerli insanlarının yüce vicdanlarına bırakıyor saygılarımı sunuyorum.

                      SİNAN KARAÇAY / Çıldır Manşet Gazetesi - İstanbul