ÇILDIR’DA 15 TEMMUZ PROGRAMI

ÇILDIR’DA 15 TEMMUZ PROGRAMI

15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının...

   15 Temmuz Hain Darbe Kalkışmasının 4. Yıldönümünde, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı Çıldır’da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.
    Program kapsamında öğlen namazında şehitler için Mevlid okunmasının ardından Kaymakam Alper Taş ilkçedeki şehitlerimizin mezarlarını ziyaret etti.
    15 Temmuz Demokrasi Koşusunun ardından vatandaşların da katılımıyla saat 20.00'da başlayan ana program saygı duruşu ve istiklal marşı ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Kaymakam Alper Taş yaptı.
    Kaymakam Taş konuşmasında ‘’15 Temmuz 2016 hiçbirimizin unutamayacağı karanlık bir gün olarak tarihimize geçti. Cumhuriyetimize ve demokrasimize yönelik darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın tüm vatandaşlarımızı meydanlara davet ediyorum çağrısıyla halkımızın topyekun birlik ve beraberlik içerisinde kahramanca karşı duruşu ile engellendi.
    Demokrasi ve milletin iradesi üzerinde tarihimiz boyunca büyük oyunlar oynandı. Son olarak 15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün demokrasiye ve millet iradesine yönelik bulunduğu girişime karşı milletimiz tankların karşısına dikilerek, kendilerini bombalayan hain uçaklara karşı apartmanların çatılarına çıkarak karşı durmuştur. Milletimizin bu konudaki iradesi ve kararlılığı gurur vericidir. Hepimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza, düğüne gider gibi şehadete koşan, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan başka bir toplum olmadığını gururla anlatacağız.
    15 Temmuz şehidi demek elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üstüne koşmak demek, vatan aşkıyla ölümü göze almak demek,vatan için bayrak için can vermek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarıyla 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan Aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve saygıyla yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.dedi’’
    ‘’15 Temmuz Destanı’’ adlı sinevizyonun izlenmesinin ardından Çıldırlı ozanlar kahramanlık şiirleri söyledi. Etkinlikler 00.13 te okunan selalarla son buldu.