ÇILDIR´DA CUMHURİYET COŞKUSU

ÇILDIR´DA CUMHURİYET COŞKUSU

Türkiye Cumhuriyetinin..

      Türkiye Cumhuriyetinin 93. Kuruluş yıl dönümü Çıldır´da coşku ile kutlandı.

   93. yıl münasebetiyle Çıldır Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediye Başkanlığı ve Garnizon komutanlığı tarafından çelenk bırakıldı. İstiklal marşı ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, kutlamalara Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Ortaokulu kapalı halı sahasında devam edildi.

     Kutlamalara Çıldır Kaymakamı, Çıldır Belediye Başkanı, Garnizon komutanının yanı sıra Kamu kurum müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çıldır Kaymakamı, Çıldır Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

   Programın açılış konuşması Çıldır kaymakamı Tamer Kılıç tarafından yapıldı.Kaymakam Kılıç´ın konuşmasının ardından Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Orta Okulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Emrah Elmacı günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi anlatan şiirlerin okunmasının ardından, Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Orta Okulu ve Çıldır Çok Programlı Anadolu lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

    Cumhuriyet Kutlamaları töreni öğrencilerin ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.