ÇILDIR İÇİN SLAJLIK MISIR EKİMİ PROJESİ BAŞLADI

ÇILDIR İÇİN SLAJLIK MISIR EKİMİ PROJESİ BAŞLADI

Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü

       Çıldır Kaymakamlığı ve Çıldır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Çıldır İçin Silajlık Mısır Ekimi Projesi" Vali Hüseyin Öner'in desteği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak başlatılmıştır. Proje kapsamında İl Tarım Müdürlüğü tarafından temin edilen ilk tohumlar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından teslim alındı.

       Proje ile ilçe hayvancılığında et ve süt veriminin arttırılması hedeflenmekte ve ilk aşamada süt verimliliğin iki katına çıkacağı öngörülmektedir. Pilot proje olarak ilçede başlayan projenin önümüzdeki dönemlerde il genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

       Proje kapsamında silajlık mısır ekimi yapmak isteyen üreticilerin %75 hibeli tohum dağıtımı yapılacak olup ayrıca ekim hazırlığı, ekim, biçim gübreleme gibi konularda proje ekibi sahada birebir teknik destek sağlayacaktır.

       Projeye başvuru yapabilmek için üreticilerimizin sulama imkanlarının olması ve düz zeminli araziye sahip olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi ve başvuru için Çıldır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapılmalıdır.