Çıldır Devlet Hastanesi Yapılacak mı Yıkılacak mı?

Çıldır Devlet Hastanesi Yapılacak mı Yıkılacak mı?

Çıldır Devlet Hastanesi yapımındaki muamma devam ediyor.

         Yaklaşık 4 yıldır inşaatı süren ve her yıl farklı bir şirketin ihalesini aldığı Çıldır Devlet Hastanesi inşaatı bu yılda çıkmazda.

       Her yıl vatandaşın tepkilerine siyasilerin hep aynı cevabı vermesi ve eski firmanın sözleşmesi fes edildi yeni firma gelip tamamlayacak söylemi ile çıkmaza giren inşaatın son hali herkesi şaşırtacak.

        Bina inşaatında çekilen resim ve videolar bina inşaatının ne kadar tehlikeli bir boyutta olduğunu ortaya koyuyor. Binanın zemin katında oluşan çatlaklar binanın ne kadar sağlıksız bir halde olduğunu görmenize yetiyor. Çatlakların ise müteahhit firmaların alçı ve fayansla kapatmaya çalışması ise tehlikenin çok daha farklı bir boyutta ilerlediğini gösteriyor.

        Bu resim ve videoları izledikten sonra ihaleyi alan firmaların vazgeçip yapmadıkları sorusu akıllara gelmiyor değil.

       Çıldır Devlet Hastanesi inşaatını bu şekilde tamamlanması halinde ise ileride oluşacak en küçük sarsıntı veya binanın oturmasından kaynaklı oluşacak hasarın boyutu ise olayın çok daha başka bir büyük sorunu.

        Bu inşaat yapılırken kontrollerin neye göre yapıldığı nasıl teslim alındığı sorusuna ise cevap bulmak zor gibi.  

      2017 yılında yapılan ihale sonucunda, üstlenici firmanın gelip temel açması daha sonrasında ise binanın temelinde su çıkması ile inşaatın projedeki haliyle sağlam olmayacağını ifade ederek çekildiği söylenmişti. Daha sonra çıkılan ihalelerde ise yarım inşaatı teslim alan firmaların işi hep bırakarak ayrılması ileride ki oluşacak sorumluluklardan kaçtıklarının bir göstergesimiy di acaba ?