ÇILDIR BUZ ŞEHRİ PROJESİ, HAYATA GEÇİYOR

ÇILDIR BUZ ŞEHRİ PROJESİ, HAYATA GEÇİYOR

Kış Harikalar Diyarı Çıldır Turizm Planı" çerçevesinde yapılması öngörülen "Çıldır Buz Şehri Projesi" için çalışmalara başlandı.

Türkiye'de bir ilk olacak olan "Çıldır Buz Şehri Projesi" kapsamında Japonya, Çin, Kanada ve İsveç'te gerçekleştirilen çalışmalar örnek alınarak buz ve kardan bir çok yapının oluşturulması amaçlanıyor. Gerçekleştirilecek proje ile Çıldır Gölü turizminin uluslararası düzeyde geliştirilmesinin yanısıra, ilçe esnafının ve vatandaşların da turizmden gelir elde etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Küçük bir bütçeyle gerçekleştirilen ve aynı zamanda bir geri dönüşüm projesi niteliğinde olan çalışma ile buz ve kardan oluşturulacak yapıların erime döneminde damlama sulama yöntemiyle çayırları sulaması da hedefleniyor.

Çıldır Kaymakamlığından yapılan açıklamada " Ardahan Valiliği himayelerinde; Kaymakamlığımız, Çıldır Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ortaklığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ile TEİAŞ katkıları ile gerçekleştirilecek proje için Kaymakamlık proje ekibi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz, aylarca süren inceleme ve araştırmalar sonucu Japonya, Çin, Kanada ve İsveç'te gerçekleştirilen çalışmalar örnek alınarak proje planlama aşamasını tamamladık. Proje ortağı kurumların desteği ile gerekli teknik altyapı süreci tamamlanmış, fedakar ve gayretli saha ekibimiz tarafından uygulama süreci başlamıştır. Yalnızca ilçemizin değil bölgemizin turizmine de büyük bir ivme katacak olan "Çıldır Buz Şehri" projesinin hayırlı olmasını dileriz" denildi.