ÇILDIR TARİH YAZDI

ÇILDIR TARİH YAZDI

24 Haziran seçimleri..

  24 Haziran seçimleri Türkiye´de birçok değişikliği beraberinde getirdi. Sonuçların açıklanmasıyla "Anadolu ihtilali" olarak yorumlandı. Sandık başına giden millet Recep Tayyip Erdoğan´ı yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı yaptı.
    Türkiye yeni yönetim şekli için ilk kez sandığa gitti. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları arasında Erdoğan yüzde 50´nin üzerinde oy alarak birinci turda Cumhurbaşkanı olmayı hak kazandı.
ANADOLU İHTİLALİ
   Diğer 5 Cumhurbaşkanı adayı toplamda dahi yüzde 50´yi aşamadı. Erdoğan´ın bu zaferi Anadolu ihtilali olarak yorumlandı.
´CUMHUR´UN ZAFERİ İLAN EDİLDİ
    Kirli ittifaklar yıkıldı, çirkin algı operasyonları tutmadı. Millet Erdoğan´a devam yıkım ittifakına tamam dedi. Bu zafer yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı!
1 AK Parti 1 CHP
   Ardahan´da 27´nci dönem milletvekili seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti ve CHP 1´er milletvekili çıkardı.
   Ardahan´da 1 Kasım 2015 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti ve CHP 1´er milletvekili çıkardı. Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti 20 bin 796, CHP 14 bin 804, HDP 13 bin 358 ve MHP 3 bin 816 oy aldı. Bu sonuçlara göre AK Parti´nin mevcut milletvekili ve birinci sıra adayı Orhan Atalay ile CHP´nin mevcut milletvekili ve birinci sıra adayı Öztürk Yılmaz partilerini TMBB´de temsil etmeye hak kazandı.
   Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçiminde ise kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan 23 bin 917, Muharrem İnce yüzde 20 bin 790, Selahattin Demirtaş 8 bin 830, Meral Akşener 2 bin 446 oy aldı.
AK Parti Ardahan´da Coşkulu Kutlama

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçimlerdeki başarısı Ardahan´da da coşkuyla kutlandı.
    Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçlarının açıklanmaya başlanmasıyla AK Partililer, Ardahan´da parti binası önüne akın etti. Burada AK Parti´den milletvekili seçilen Orhan Atalay ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve AK Parti Ardahan İl Başkanı Mutlu Şanlıtürk birer konuşma yaparak, AK Parti´ye destek veren Ardahanlılara teşekkür ettiler.
ÇILDIR AK PARTİ DEDİ
   AK Parti Çıldır´da rekor kırarak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde birinci parti oldu.
   AK Parti Cumhurbaşkanıadayı Recep Tayyip Erdoğan 2899 oyla ilk sırada yer alırken, AK Partide 2294 oyla Çıldır´da birinci parti oldu.
BAŞKAN VURAL´DAN TEŞEKKÜR
   AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural seçim sonuçlarının ardından açıklalarda bulundu. Başkan Vural açıklamasında ?REİS´e ve AK PARTİ´ye göstermiş oldukları teveccühten dolayı tüm ilçe halkına şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. Cumhur ittifakı ile partilerine ve Recep Tayyip Erdoğan Reisimize destek veren Ülkücü ve Mhp´li kardeşlerime de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun? dedi.

/resimler/2018-6/25/1212173634623.jpg