ÇILDIR KIŞ ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

ÇILDIR KIŞ ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

İlçenin ulusal ve uluslararası alanda

   İlçenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılarak turizm destinasyonu haline getirilmesi amacıyla düzenlenecek şölen, 6 Şubat´ta yapılacak.
    Ardahan Valisi Ahmet Deniz, yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü´nün bölge için çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
    Çıldır Altın At Kış Şöleni ile binlerce insanı bölgeye çekmek istediklerini kaydeden Deniz, hedef büyüttüklerini belirtti.
    Deniz, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu yıl çok daha renkli geçmesini planlıyoruz. Dünyada ender olan böyle bir potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Etkinliğe geçen dönem gelenler ´iyi ki geldik´ dediler. Bu yıl da öyle diyecekler. Uçsuz bucaksız bir buz üzerinde yapılan bir etkinlik. Dolayısıyla manzara doyumsuz oluyor. Gelenler etkisinde kalarak gidiyorlar. Bir sonraki şenlik zamanını adeta iple çekiyorlar."
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan da şölenin bölge için taşıdığı önemi anlattı.
    Türk kültürünün temel ögesinin at ve demir olduğunu, bundan dolayı şölenin bu tema üzerine gerçekleştirildiğini ifade eden Ceylan, şunları söyledi: "Orta Asya´nın, bozkır coğrafyasını Anadolu´ya bağlayan en önemli geçiş güzergahı, Çıldır ve bölgesidir. Biz, Çıldır ve civarını tarihi misyonuna daha uygun hale getirmek istiyoruz. Bu etkinliklerle etkili bir şekilde ön plana çıkarmak, Çıldır´ı sadece Türkiye´de değil, Türk dünyasında, Orta Asya´da ilgi gören bir merkez haline dönüştürmek amacındayız. Dolayısıyla burada yapılacak etkinlikler bizim için bölgemiz ve kültürümüz için son derece önemli. Artık bir geleneksel marka olmaya başlayan at şölenlerini daha geliştirmek ve dünya markası haline dönüştürmek bizim elimizde. Bizler, Ardahan´da valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşları olarak bunu daha iyi bir noktaya taşımak amacındayız."