www.cildirgoyce.com

ÇILDIR GÖLÜ YELKENCİLERİ AĞIRLAYACAK

ÇILDIR GÖLÜ YELKENCİLERİ AĞIRLAYACAK

Çıldır Gölü...

      Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ile birlikte Çıldır Gölü´nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

     Çıldır Gölü´nün turizme kazandırılması amacıyla Kars Valiliği koordinesinde yürütülen ve yapım aşamasında sona gelinen Kütük Ev, iskele, mesire alanları, çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Doğan, yetkililere çalışmaların 2 Temmuzda Çıldır´da yapılacak olan Denizcilik Bayramı festivaline kadar bitirilmesi talimatında bulundu.

    Vali Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın Çıldır Gölü´nde bir etkinlik yapılmasını ön gördüğünü ve bu kapsamda çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

    Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli ile alana geldiklerini belirten Vali Doğan, ?Alanda bir takım incelemeler yapıp, ondan sonra da hazırlığımızı tamamlayacağız. 2 Temmuz Pazar günü 40 yelkenci gelecek ve yelken yarışları olacak ve yine kanolar gelecek deniz sporları anlamında bir etkinliğimiz olacak. Sosyal amaçlı belki bir konser düzenlemeyi de planlıyoruz. Bunlarla birlikte hem Çıldır hem de Kars´ın ülkemiz ve uluslararası arenada tanıtılması adına bir çalışma olacak" şeklinde konuştu.

    Çıldır Gölünde inşaa edilen Kütük Ev´de çalışmaların tüm hızlıyla devam ettiğini ve bitme aşamasına geldiğine dikkati çeken Vali Doğan, ?Öncelikle Ulaştırma Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kars´ta olmayan, Çıldır´da yapılmayan bir etkinliği ilimizde de yaparak hem Çıldır Gölü´nün hem Kars´ın duyurulması sağlanacak. İnşallah biz de onun hazırlıklarını yapıyoruz? diye konuştu.

     Daha önceden başlattıkları çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Doğan, şöyle konuştu: ?İskele bitme aşamasına geldi. Bir takım eksiklikleri var, onları tamamlayacağız. Sosyal tesis olarak yaptığımız kütük evimiz iyi bir aşamaya geldi. Onu da tamamlamaya çalışacağız. Burası 84 dönümlük bir arazi, Orman ve Su İşleri Bakanlığından kiraladık. Kendi imkanlarıyla gelip piknik yapmak isteyen vatandaşlarımız için de 20 kamelya yaptık, hazır hale getirdik. Ormanı düzenliyoruz, çevre düzenlemesini yapıyoruz, ağaçların budamasını yapıyoruz, otları biçiyoruz. Güzel bir çalışma oluyor. Burası Kars´ın artık denizi olacak diye düşünüyorum. Çalışmaları da hızlandırıp 2 Temmuz´da hazır hale getireceğiz

   Vali Doğan´ın incelemelerine, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Arpaçay Kaymakamı Onur Şatıroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İzci, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Karayolları 18.Bölge Müdürü Recep Yener Birliker, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, basın mensupları ve diğer yetkililer de eşlik etti.