ÇILDIR GÖLÜ MASAYA YATIRILDI

ÇILDIR GÖLÜ MASAYA YATIRILDI

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ...

       Ardahan Valisi Mustafa Masatlı ve Kars ValisiTürker Öksüz başkanlığında, Ardahan ile Kars ili Sulak Alan Komisyonu üyelerinin katılımlarıyla ?Mahalli Sulak Alan Komisyonu? toplantısı düzenlendi.
     Çıldır Gölü gündemiyle düzenlenen toplantıda, Çıldır Gölü sulak alanında ekosistemin olumsuz etkilenmesine yol açan etkenler ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin yanı sıra, gölde su seviyesinin düşmesiyle ilgili komisyon üyelerinin görüş ve talepleri değerlendirildi.
      Çeşitli sunumların yapıldığı toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı, ?Çıldır gölüne kıyısı olan iki ilin yetkilileriyle birlikte, gölümüzün gerek korunması ve gerekse turizm potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Çıldır gölünün ekosistemiyle ilgili sorunlar yaşanıyor. Bugün burada yaptığımız ikili toplantının,bölge için önemli bir doğal ve ekonomik değere de sahip olan gölün ekosistemine olumlu katkıları olacağını değerlendiriyoruz. Ayrıca bölge halkının da gölden olabildiğince yararlanmaları konusunda neler yapılabilir, onu da detaylı olarak ele alacağız. Toplantıda alınacak olan kararların uygulanması noktasında katkı sağlayacak olan Kars Valimize ve komisyon üyelerine teşekkür ediyorum? dedi.
    Kars Valisi Türker Öksüz de, Çıldır Gölü´nde ekosistemi bozan olumsuzlukların bertaraf edilmesi, ikili koordinasyonun sağlanması, alınacak önlemlerin ve çalışma alanlarının belirlenmesi amacıyla toplantının gerçekleştirildiğini belirterek, Çıldır gölünün korunmasının önemine dikkat çekti.
      Toplantıda DoğaKoruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
     Alınan kararlar sonucu iki tarafın birlikte oluşturduğu komisyon çalışmalarına başladı.