ÇILDIR GÖLÜ KULÜP KURDURTTU

ÇILDIR GÖLÜ KULÜP KURDURTTU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme...

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan´ın girişimleriyle Çıldır Gölü´nde düzenlenen yelken ve kano yarışlarının ardından Kars Valiliği bünyesinde Yelken Kulübü kuruldu.

    Vali Rahmi Doğan, iyi yüzme bilen 8 yaşında 20 kız ve erkek öğrenci aradıklarını, sporcuların bulunmasıyla birlikte hemen eğitimlere başlayacaklarını belirtti.

    Çıldır Gölü´nde Eylül ayına kadar yapılacak eğimlerin daha sonra Çeşme´de devam edeceğini ifade eden Vali Rahmi Doğan, müracaatların Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü´ne yapılacağını söyledi.

    Vali Doğan, ?Yelken Kulübü´ne kız, erkek 20 kişi arıyoruz. 20 tane iyi yüzme bilen, 8 yaşında, Valilik Yelken Kulübü´ne öğrenci arıyoruz. Hemen eğitimler başlayacak. Önce Çıldır´da, daha sonra Eylül ayında da Çeşme´ye göndereceğiz. Çeşme´de eğitimlerini yapacaklar. 3 hafta içerinde kano ve yelkenlerimiz geliyor? dedi.

    Yelken Kulübü öğrencilerin Çeşme´de Yelken Federasyonu´nun kampına katılacaklarına dikkat çeken Vali Rahmi Doğan, ?Çocukların eğitimi yaptıracak olan iki tane de hoca bulacağız. Onlarla birlikte 3 hafta içerisinde hemen eğitimlerine başlayacaklar. Eylül ayına kadar Çıldır Gölü´nde, Eylül´den sonra da Çeşme´deki kampa katılacaklar. Yelken Federasyonu´nun kampına katılacaklar. Bu hafta içerisinde 20 tane öğrenci bulmamız lazım. Müracaatları Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü´ne yapacaklar. Biz seçeceğiz. Daha sonra hemen kampa alacağız. Çıldır´da başlayacaklar. Şuanda yelkenlerin gelmesini bekliyoruz. Yelkenler 3 hafta içerisinde gelecek. Geldikten sonra da hemen eğitimlere başlayacağız? diye konuştu.

    Çıldır Gölü Kütük Ev mevkiinde hizmete giren iskele ve Bakan Arslan´ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinin finalini Kars´a taşımasının ardından Çıldır Gölü´nde yapılan kano ve yelken yarışlarıyla birlikte kentte Yelken Kulübü´nün kurulması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılandı.