ÇILDIR GENÇLİĞİ TEK SES TEK YÜREK

ÇILDIR GENÇLİĞİ TEK SES TEK YÜREK

İstanbul´da faaliyetini sürdüren...

    İstanbul´da faaliyetini sürdüren Çıldırlı gençleri bir araya getirmek, tanıştırmak, kaynaştırmak ve memlekete dair sorunların çözümüne dair fikirler üretmek gayesi ile kurulmuş olan Çıldır Sancağı Gençlik ve Kültür Platformu ile Çıldır Gençlik Platformu üyeleri 22.12.2019 Pazar günü İstanbul Üsküdar´da bir araya gelerek bir kahvaltı organizasyonuna imza attılar.
    Sosyal medyada ciddi bir üye sayıları ve buna paralele olarak etkinliği olan Çıldır´ın gençlerini bir araya getirmek için kurulmuş olan bu iki platformun temsilcileri bir araya gelerek yeni ve daha bir güçlü sinerji yaratmak gayesi ile önemli bir toplantıya imza attılar.
    Yapılan toplantıda tanışma ve kaynaşma gayesi ana fikir olarak benimsenirken bu iki önemli oluşumun kurucuları yaptıkları konuşmalarda gayelerinin ortak olduğunu ve bundan sonra birlikte hareket ederek daha etkili bir hizmet yaratma konusunda hemfikir olduklarını beyan ettiler.
    Toplantıda ilkesel olarak bundan sonra birkaç kez daha bir araya gelinip fikir alış, verişi yapılması ve bundan sonra belirlenecek ana ilkeler doğrultusunda daha önce yapılmayan projelere imza atılması konusunda fikir birliğine varılırken tüm Çıldırlı gençleri çaltıları altında toplanmaya davet ettiler.
    Konuşmacıların yaptığı konuşmalarda ortaya çıkan temel hususlar bu oluşumların klasik bir dernek anlayışından uzak, proje odaklı ciddi bir ekip çalışması yapması yönünde fikir birliğine varıldı.
    Bu birlikteliğin ilk ortak mesajı ise; yakın zamanda maksatlı bir haber ile Ardahan Üniversitemizin kurucu rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocamıza yapılan haksız saldırıya cevap vermek oldu.
    Her iki platform üyeleri ortak olarak; Çıldır´ımızın ortak değeri olan Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocamızın her zaman yanında olduklarını ve hiçbir kimsenin hocamıza vefasızlık yapmaya hakkı ve haddi de olmadığını Çıldırın gençlerinin her zaman değerli hocamızın yanında olduğunun beyan ederek, Hocamız kırmızıçizgimizdir mesajı verdiler.
    Kısa süre sonra yeniden toplanıp istişarelerine devam etme kararı alan her iki platformun kurucu ve üyeleri daha güçlü olmak için tüm Çıldırlı gençleri bir dahaki buluşmaya kadar çatılarının altında toplanmaya davet ederken, günü çekilen hatıra fotoğrafları ile noktaladılar.

Sinan KARAÇAY / İstanbul

/resimler/2019-12/23/1049111770034.jpg

/resimler/2019-12/23/1049269426612.jpg