ÇILDIR-FED EĞİTİM İÇİN ÇILDIRDA

ÇILDIR-FED EĞİTİM İÇİN ÇILDIRDA

Çıldır Dernekler Federasyonu ilçedeki eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi için ilçede çalıştay düzenliyor.

       Çıldır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Şimşir ve Yönetim kurulu üyeleri ilçede eğitimin daha verimli hale getirilmesi için 19.11.2022 Cumartesi günü saat 13:00 te Çıldır Kültür Merkezinde çalıştay düzenleyecek. 

      Geniş çaplı planlanan çalıştaya ilçenin kurum amirleri, siyasiler, veliler, muhtarlar ve iş insanları davet edildi.

Çalıştayla alakalı yayınlanan basın açıklaması; 

     Çıldır Dernekler Federasyonu tarafından, Ardahan İli Çıldır İlçesi yerlinden hareketle; Ardahan İlini ve daha sonrasında Kars ve Iğdır İllerini kapsaması planlanan Bölgenin Eğitim Sorunlarını çözme hedefi ile bir dizi toplantı ve çalıştaylar zinciri planlanmıştır.

     8 Ekim 2022 tarihinde, İstanbul’da yapılan ilk toplantıya; Prof. Dr. Metin Toprak başkanlığında, Doç Dr. Suna Mugan Ertuğral, gazeteci yazar Atilla Bayramoğlu, Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Yıldız, Eseler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Güven Pehlivan, Çıldır Dernekler Federasyonu Eski Genel Sekreteri Adem Kemer, Çıldır Dernekler Federasyonu Eğitim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal Budak, Çıldır Dernekler Federasyonu Eğitim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bülent Aktemur katılmışlardır.

      İlk toplantıda Çıldır İlçesi özelinden hareketle Bölgenin geneline yayılması hedeflenen, eğitim paydaşlarının katılımı ile, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel başarılarının artırılması yönelik “Çözüm Ortaklığı Modeliyle Sınav Odaklı Destekleyici Eğitim” projesinin hayata geçirilmesine karar verilmiştir.

     Projemizin Danışma Kurulu: Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Prof. Dr. Metin Toprak, Prof Dr. Mehmet  Biber ve  Prof. Dr. Ramazan Korkmaz; proje İSG Koordinatörü ise Atilla Bayramoğlu’dur.

     Toplantıda öğrenci, öğretmen ve veliye yönelik çalışmalar yapılması konusunda fikir birlikteliğine varılmıştır. Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak üzere sınav odaklı desteklenmeleri için ortaokul ve lise seviyesinde her ay deneme sınavı ve diğer eğitim materyalleri ile desteklenmeleri sağlanacaktır. Bölgede doğmuş, yaşamını farklı yerlerde sürdüren “Rol Model Kişiler” ile öğrenciler bir araya getirilecektir. 7 ve 11. Sınıf öğrencilerinin görmedikleri yerlere geziler organize edilecektir.

     Öğretmenlerin bölgede kalıcı olmaları ve daha verimli bir iş ortamında çalışabilmeleri adına, konaklama sorunu olarak karşımıza çıkan Çıldır Öğretmenevinin açılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

      Veliler ile toplantılar yapılarak destekleri alınacaktır. Ayrıca hayata geçirilecek “Köy Yaşam Merkezleri” ile velilere yönelik çeşitli kurslar organize edilecektir.

      Projenin ikinci toplantısı 18 Ekim 2022 Cuma günü yapılacak olan “TRA-2 Bölgesel Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”  ile bileştirilerek sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacaktır. Bu Çalıştaya  Esenler İlçe Milli Şube Müdürü Güven PEHLİVAN, Çıldır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal ŞİMŞİR, Çıldır Dernekler Federasyonu Eğitim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal BUDAK, Çıldır Dernekler Federasyonu Eğitim İşlerinden Sorumlu Üye Ergün ASLAN, Çıldır Dernekler Federasyonu Eğitim İşlerinden Sorumlu Üye Yaşar KIZILDAŞ da İstanbul’dan katılacaklar; eğitime Devletimizin verdiği desteklere ek olarak Sivil Toplum Örgütlerinin desteği ile akademik başarının istenilen seviyeye gelmesi doğrultusunda çalışmalar yapılacaktır.