ÇILDIR CHP SEÇİM İRTİBAT BÜROSUNU AÇTI

ÇILDIR CHP SEÇİM İRTİBAT BÜROSUNU AÇTI

Cumhuriyet Halk Partisi Çıldır...

     Cumhuriyet Halk Partisi Çıldır İlçe Teşkilatı ilçede seçim startını verdi.
    Cumhuriyet Halk Partisi Çıldır İlçe Teşkilatı 31 Mart 2019´ da yapılacak olan Yerel Seçimlerin startını açmış olduğu yeni seçim irtibat bürosu ile vermiş oldu. Açılışı yapılan yeni seçim irtibat bürosunun açılışına İlçe Başkanı Nevzat Şirin, Belediye Başkan Adayı Mülazim Karaçay, İl Genel Meclis Üyesi adayları Baha Yunusoğlu ve Yüksel Yıldız, önceki başkanlardan Ercan Şirin, geçmiş yıllarda Chp´den İl Genel Meclis Üyeliği yapmış olan Salih Orhan, ilçe Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı.
   Cumhuriyet Halk Partisi Çıldır İlçe Başkanı Nevzat Şirin seçim irtibat bürosunun açılışına katılan partilileri selamladıktan sonra geçmişte Çıldır´da Cumhuriyet Halk Partisi içinde hizmetlerde bulunan önceki belediye başkanlarından Ercan Şirin, CHP Ardahan İl Başkanlığı görevini yapmış İlimdar Senem, İl Genel Meclis Üyeliği görevi yapmış Salih Orhan´a teşekkür ederek sözü Belediye Başkan adayı Mülazim Karaçay´a bıraktı. 

    Verilen seçim startının ardından partililere seslenen CHP Çıldır Belediye Başkan Adayı Mülazim Karaçay, konuşmasında partilileri selamladıktan sonra mevcut Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu´nu hedef aldı. Başkan Azizoğlu´nun İlçede devlet eliyle yapılmış olan yatırımları sürekli belediye imkanlarıyla yapmış gibi gösterdiğini belirten Karaçay, geçmişte Azizoğlu´nu destekleyen hiçbir seçmenin şuan yanında değil. Herkese geçen dönem iş sözü verdi yapmadı. Şimdi ise yeni bir kitleye iş sözü vererek oy devşirmeye çalışıyor, lakin nafile herkes gerçek yüzünü gördü dedi.  

CHP ÇILDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MÜLAZİM KARAÇAY´IN PROJELERİ
? Çıldır Gölü kıyısında bulunan ve yıllardır atıl durumda olan Belediye dinlenme ve konaklama tesislerimizin restorasyonunun yapılarak Göl ve İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama sorununu çözerek insanlarımızın göl kenarında huzurlu zaman geçirmelerini sağlayıp, gölün turizm merkezi haline gelmesini sağlayacağız.
İlçemizde yaşayıp da göl kenarına ulaşım imkanı bulamadığı için gölümüzün güzelliklerinden yeterince faydalanamayan halkımızın ulaşım kolaylığını sağlamak amacıyla hafta içi ve hafta sonları düzenli ve ücretsiz servis sağlayacağız.
İlçemizde bulunan Şeytan Kalesinin ve Diğer tarihi eserlerimizin tanıtımını yaparak turizm gelirlerini arttırıp yeni iş olanakları sağlayacağız.
Şeytan Kalesi güzergahında bulunan ve yaz aylarında muhteşem bir güzelliğe sahip olan Kura Vadisi çevresi düzenlenerek yürüyüş yolu dinlenme alanları yaparak insanımıza boş zamanlarını değerlendirecek sosyal alanlar yaratacağız.
? İlçe merkezinde bulunan otelin öğretmenlerimize tahsis edilerek modern yaşanabilir bir öğretmen evi ve belediye misafirhanesi olarak faaliyete geçireceğiz.
? Belediyemiz bünyesinde bulunan değirmenin çalışır hale getirilerek sadece arpa değil buğdayı da işleyerek tam kapasiteli bir un fabrikasına dönüştüreceğiz.
? İlçemiz hayvancılıkta hatırı sayılır bir üretime sahip olmasına rağmen, halkımızın ürettikleri hayvanlarını kestirebilecekleri herhangi bir yer olmadığından ürünlerini aracılara bedava vermekte ve burada yaşamasına rağmen halkımız büyük şehir fiyatlarına et tüketmektedirler bunun önüne geçmek ve direk üreticiden tüketiciye mantığıyla kuracağımız kesimhane ve et işleme tesisi ile hem ilçe halkının ucuz ete ulaşımını sağlayıp hemde belediye gelirlerini arttıracağız.
Kesimhane ve işleme tesisimizde ve bu ürünlerin pazarlamasında, depolanmasında iş imkanı yaratılarak gençlerimizin de iş hayatına katılımlarını sağlayacağız.
? Hayvan pazarının çeşitli medya kanalları kullanılarak tanıtımının yapılmasını sağlayıp pazarın atıl durumdan aktif hale gelmesini ve İlçemize dışarıdan tüccarların alışverişe gelmesini sağlayacağız.
? Çıldır Belediyesi spor kulübü nü formaliteden çıkarıp işler hale getirerek çocuklarımız ve gençlerimizin spora yönelimini sağlayarak futbol dışında da (binicilik,okçuluk,güreş) gibi ata sporlarımızı da gençlerle tanıştırıp sağlıklı ,sosyal ve mutlu gençler yetiştireceğiz.
? Yayla ve meralardaki hayvan sulakları nı yaparak su problemini çözeceğiz.
Aşık şenlik mahallemizde yapılan göstermelik göletin su kaçaklarını ve kürünlerini yaparak faaliyete geçireceğiz. Yapım aşamasında tahrip edilen alanların düzenlemesi yapılarak hayvanların o çamurlarda telef olmasının önüne geçeceğiz.
? Tüm yayla yollarımız yapılarak yaylacılığın yeniden cazip hale getirilmesini sağlayacak ve bu bağlamda insanımızın yöresel ürünlerini üretmelerini sağlayıp gelirlerini üst düzeye çıkmasının yolunu açacağız.
? Çıldır merkez ve mahallelerimizden geçen suların ıslahı yapılarak ilçemizdeki görüntü kirliliğinin ve yaz aylarındaki kokunun giderilmesini sağlayacağız.
Merkez ve mahallelerimizin tüm yolları ve kaldırımları yapılarak insanlarımızı çamurdan kurtaracağız.
? Bahar ve yaz aylarında ilçemizin en büyük problemi olan sinek ve haşereler düzenli ilaçlamalarla giderilerek ilçemizi daha temiz ve yaşanabilir hale getireceğiz.
? AB ve Kırsal kalkınma projeleri verilerek ilçemizde bio enerji konusunda yatırımlar yapılacak ve bu üretimle halkımızın yakıt ihtiyacı karşılanacak geriye kalan posa ise işlenerek son zamanlarda ciddi oranda yükselen gübre maliyetleri göz önünde bulundurularak halkımızın üretim girdilerini minimum seviyeye indireceğiz.

/resimler/2019-2/19/2231408467685.jpg