ÇİFTÇİ EMEKLİSİNE MÜJDELİ HABER

ÇİFTÇİ EMEKLİSİNE MÜJDELİ HABER

Çalışmayan emeklilere yönelik başlatılan 5 bin TL ikramiye ödemeleri hesaplara yatırılmaya devam ediliyor.

    Milyonlarca emekli '5 bin TL emekli ikramiyelerinden kimler yararlanacak? Kimlere 5 bin TL ikramiye veriliyor?' sorularını araştırırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sevindiren haber geldi.
    Milyonlarca çiftçiye ikramiye müjdesi! Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan 1,5 milyon çiftçiye güzel haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi.
MİLYONLARCA ÇİFTÇİYE İKRAMİYE MÜJDESİ
   Cumhuriyetin 100. yılına özel çalışmayan emeklilere tek seferlik verilen 5 bin liralık ikramiyeler hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan 1,5 milyon çiftçiye müjde yolda.
   5.000 liralık ikramiyenin kapsamı dışında kalan emekli çiftçilerle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı kaydedildi. Daha önce üretim faaliyetleri nedeniyle Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kayıtları bulunan; ancak bugün herhangi bir üretim faaliyeti olmayan, sayıları yaklaşık 1,5 milyonu bulan çiftçiler için yeni düzenleme geliyor.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ: HESAPLARA YATIRILACAK
    Kulislerden alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la bir araya gelerek problemi çözmeleri talimatını verdi.
   AK Parti kaynakları, emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için düzenleme yapılabileceğini ve bunun bütçe görüşmelerinden önce bir torba teklifle TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini belirtiyor.
EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?
   5 bin TL emekli ikramiyesini SSK, Bağkur ve memur emeklileri alacak. Hem emekli olup hem de çalışanlara emekli ikramiyesi verilmeyecek. 5 bin TL emekli ikramiyesinden EYT’liler alacak.
TZOB BAŞKANINDAN DA TALEP VAR
    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar bu konu hakkında emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir dedi.
    Bayraktar, “Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58’dir. Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir. Tarım BAĞ-KUR ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilerimiz emekli olunca tarımsal arazisini ve hayvanını satmıyor. Emekli olan çiftçilerimiz genel olarak en düşük emekli maaşıyla ayakta durmaya çalışırken, aynı zamanda arazilerini ekip, işleterek, ek kazanç sağlamaya çalışıyor. Çiftçilerimiz 7464 sayılı Kanun’la verilecek olan 5 bin lirayı almayı bekliyor.” Dedi.