CHP`LİLERİN GÖLDE GÜREŞİ

CHP`LİLERİN GÖLDE GÜREŞİ

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,Çıldır Gölü üzerine çıkarak, Eskimo usulü balık avladı, CHP`li İl Genel Meclis Üyesi İlimdar Senem`le güreş tuttu.

 

       CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır Gölü üzerine çıkarak, Eskimo usulü balık avladı. Partililerle güreş tutarak güç denemesi yapan Öğüt, atlı kızakla da göl turu yaptı. Bindiği atlı kızak üstünde Sözde Ermeni soykırımını inkârı cezalandıran yasayı onaylayan Fransa Parlamentosu’na tepki gösteren Öğüt, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’i atlı kızakla Ermenistan’a götürmeye davet etti.
      Bindiği atlı kızak üzerinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e seslenen Öğüt, “Çık gel Çıldır Gölü’ne, sınır kapılarımız kapalı ama hemen yanı başımızdaki Ermenistan’a sizi atlı kızakla götüreceğim. Orada ki insanlarla olan dostluğumuzu gör” dedi. Ermenilerle Türklerin sınır illeri Kars ile Ardahan’da dostça ve kardeşçe bir yaşam sürdüklerine vurgu yapan Öğüt şunları söyledi: “Burası Ardahan’da ki Çıldır Gölü. Arkamızdaki dağların hemen ardı Ermenistan’dır. Ermenistan ile biz 1918’den beridir komşuyuz, barış ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Ve öyle bir dostluğumuz var ki, dağlarımızın hemen ötesi Ermenistan ama aramızda tel örgüsü bile yok. Yıllardır biz burada sınır komşusu olmuşuz ve bir tek kimsenin dahi burnu kanamamıştır. Bizim burada yaşadığımız Ermeni komşularımızla aramızı açmaya Sarkozy senin ne hakkın var? Şimdilerde Sarkozy toplumu siyasete alet ederek, insanları bir birine düşman yapıyor. Kendisinin kirli siyasetine insanları alet etmenin bir alemi yok. Sarkozy’i buraya davet ediyoruz. Ey Sarkozy, gel de Ermenistan’ın burada Türklerle birlikte nasıl kardeşçe yaşadığını gör. Ey Sarkozy ve Sarkozy gibi düşünen Türk düşmanları, kendi seçimlerine Ermenileri alet edip, Türklerle Ermenileri bir birlerine düşman gösterip, kullanarak seçim kazanmaya çalışan siyasiler; gelin burada Çıldır Gölü’nün üzerinde atlı kızağımıza binerek Ermenistan’a gidelim. Ermenistan’da ki komşularımızı görelim, oradaki insanlar barış mı istiyorlar, dostluk, kardeşlik mi istiyorlar onları görelim. Benim çağrım şudur; Ey Sarkozy ve Sarkozy’e benzer Türk düşmanları; gelin Türklerle Ermenilerin dostluğunu ve komşuluğunu görün. İşte burada dağın hemen o tarafından Ermenistan var, bu tarafında Türkiye var. Sınır kapılarımız kapalı ama önemli değil kızaklarımız var. Buyurun gelin sizi davet ediyorum. Sizi Ermenistan’a kendi kızağımla kendim götüreceğim. Gidelim de dostluğumuzu görün.
         BUZDA GÜREŞ TUTTU
      Göl üzerinde balık avlayan Öğüt, daha sonra CHP Ardahan İl Genel Meclis Üyesi İlimdar Senem ile güreş tuttu. Vekil Öğüt ile Meclis üyesi Senem’in güreşi başa baş bitti. Partililerin izlediği güreşin ardından konuşan Öğüt, “Bizim gölümüz çok meşhurdur. Bu aylarda 80 santim donuyor. Arkadaşlarımız güreş tutalım dediler. İl genel Meclisi üyemizle bir güç denemesi yaptık. El ense çektik” dedi