CHP'DEN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ÇIĞLIĞI

CHP

Kongre sürecine giren CHP Ardahan İl ve İlçe örgütleri...

         Kongre sürecine giren CHP Ardahan İl ve İlçe örgütleri, genel merkezin belirlediği tüzük doğrultusunda delegelerin seçilmesi için sandık kurulmadığı yönünde İl Başkanı Yalçın Taştan’ı göreve davet ediyorlar.

İLÇELERDE AYAKLANMA VE İSTİFALAR BAŞLADI

       Sandık kurulmadığı, delegelerin üye vasıtasıyla seçilmediği ve her şeyin kağıt üzerinde yapıldığını dile getiren CHP Göle İlçe Başkan adayı Gökhan Çetin, “CHP İl Başkanımız Sayın Yalçın Taştan, delege seçimi konusunda yaşanan usulsüzlüklere müdahale etmeli, tabanın sesine kulak vermeli ve tüzüğü uygulamalıdır. Yanlışlara sessiz kalanları kınıyorum. İl Başkanımız görevini yapsın, parti tüzüğü neden uygulanmıyor? Sandık neden kurulmuyor? Üyelere neden değer verilmiyor? İl Başkanımız, delege yapısını kağıt üzerinde aile bireylerinden oluşturanlara hesap soracağına inanıyoruz.  Yerel ve genel seçimlerde partimizin başarısı için İl Başkanımızın parti tabanına kulak vereceğini ve sessiz kalmayacağına da inanıyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU, HANAK'TA ADAY OLSUN SEÇİMİ KAYBEDER

     Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Sezer Topçu ise yaşanan haksızlıklar nedeniyle CHP Hanak İlçe Başkanlığına aday olmayacağını söyledi:

    Topçu: “Demokrasinin olmadığı bir yerde, parti tüzüğünün uygulanmadığı bir yerde aday olmanın bir anlamı yoktur. Kılıçdaroğlu, Hanak'ta ilçe Başkan adayı olsa seçimi kaybeder. Bu gidişatın ve bu düzenin değişmesini istiyorum. Hanak’ta sandık kurulmadı, delegeleri kendileri yazdılar kendileri oynadılar. Yaşanan bu rezaletten dolayı mevcut Başkan Katip Ayık’ın karşısına kimse çıkıp aday olamıyor. İl Başkanı, Milletvekili ve Belediye başkanlarını göreve davet ediyorum. CHP değişmeli, gençleşmeli, eski, yüzler gitmeli partiye yeni yüzler gelmeli ki başarı gelsin. Yaşanan bu hukuksuzluğu şikâyet edeceğimiz merci bulamadığımız için ne yapacağımızı şaşırdık, kimi kime şikayet edeceğimizi bilemiyoruz. Vekilin de seçim sürecinde ki Ardahan’ın sahipsiz kalmayacağı yönündeki beyanlarını dikkate almasını istiyoruz” diye konuştu.

POSOF’TA 4 İSTİFA YAŞANDI

     Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezi başta olmak üzere CHP Posof İlçe Örgütünün de parti tüzüğüne uymadığını açıklayan ve partisinden istifa eden Belediye Meclis Üyesi Güven Bozyiğit, “Benimle birlikte Belediye Meclis üyesi olan Semir Özcan ve Mesut Ateş de partiden istifa etti. Yine İl Delegesi olan Posof İlçe Yönetim Kurulu üyesi Erdal Taşkıran ise partiden istifa etti. Posof’ta sandık kurulmayınca, delegeleri üyeler belirlemeyince, seçimden sonra İl Başkanımız Posof’u bir defa olsun ziyaret etmeyince partiye gönül verenler sırasıyla istifa ediyorlar” dedi.

ERGÜN AKSU: 30 TEMMUZ'A KADAR SANDIĞIN KURULMASINI BEKLİYORUZ

        CHP Çıldır İlçe Başkan adayı Ergün Aksu:  “Çıldır İlçe Başkanımız rahatsız ve hastanede tedavi görüyor. Başkan Nevzat Şirin’in sağlık sorunlarından dolayı sandığın kurulmadığını öğrendik. Demokratik bir seçim için sandık kurulmasını ve partiye gönül verenlerin delege seçiminde söz sahibi olmasını istiyoruz” dedi.