CHP İTİRAZLARA BAŞLADI

CHP İTİRAZLARA BAŞLADI

SEÇMEN LİSTELERİNE İTİRAZ EDEN PARTİ CHP OLDU.

          Çıldır Chp Teşkilatı ilçede seçmen listelerine itiraz eden tek parti oldu.
          Yaklaşık 10 gün önce ‘’ÇILDIR DA KAPANMASIN’’ başlıklı haberimizde seçmen listelerine itiraz edilmemesi için gerek adayların gerekse ilçe teşkilat başkanlarını duyarlı olmaya çağırmıştık. Çünkü kısa bir süre önce belediyesi elinden alınarak kapatılan ve sonra Çıldıra 3 mahalle olarak bağlanan Aşıkşenlik Kasabası ile aynı kaderi paylaşmamak adına.
         Bu konuda Ak parti, Mhp, Dsp ve Saadet partisi gerek adayları gereksede teşkilat başkanları duyarlı davranarak seçmen listelerine itirtazda bulunmadılar. Bir önceki yerel seçimlerde gerek Çıldır gerekse Aşıkşenlik belediye başkan adayları her iki bölgede de bir çok kişiye itiraz etmişti. Bu itirazlarla nufüs yoğunluğunu kaybeden Aşık Şenlik kapanırken Çıldır ilçesi ise 1503 kişiye düşmüştü.
         Kapanan Aşıkşenlik Kasabası Çıldır a mahalle olmasıyla birlikte CHP li olan her iki belediye başkanı bu yerel seçimde ortak hareket etmeye kararı alan başkanlar, ilçe teşkilatları aracılığıyla Çıldır, Aşıkşenlik ve Yıldırmtepe mahallesinde yaklaşık 250 kişiye itirazda bulundukları  ileri sürüldü. Aşıkşenlik belediyesinin kapanmasına vesile olan bu itirazlar ile şimdi 2 başkan, Çıldırın kapanması içinmi çaba içindeler ? sorusunu gündeme getiridiler.
         Konuyla ilgi tepki göstere ilçe geneli ‘’başkanlığı kaybedecekleri için bu işleri yapıyorlar. Çıldırı Aşıkşenliki ve Yıldırımtepeyi bir arada tutmak hizmet etmek olsa amaçları bu itirazlarda bulunmazlardı.İtiraz ettikleri seçmenlerden korkuyorlarsa gitsinleri kendileri ifade etsinler, yaptıkları hizmetleri anlatıp vatandaşı ikna edip oylarını alsınlar. Hem unutmasınlar ki  hizmet etmek için para lazım, parada nüfusa göre geliyorsa itiraz edip nüfusu sildirdiklerinde nasıl hizmet verecekler.Yine biz muhalefetiz, iktidar para göndermiyor bahanesiyle bizlerimi kandıracaklar’’ tepkisinde bulundular