CHP DE ADAYLIK İÇİN MÜRACAAT EDEN BİLİM ADAMI

CHP DE ADAYLIK İÇİN MÜRACAAT EDEN BİLİM ADAMI

Çıldırlı Bilim Adamı CHP den aday adaylığı başvurusunu yaptı.

          28. Dönem Milletvekilliği için Prof. Dr. Yusuf BAYRAKTAR Cumhuriyet Halk Partisinden Ardahan milletvekili aday adayı başvurusunu yaptı. Çıldırlı olan Prof.Dr. Yusuf Bayraktar Sağlık sektöründe verdiği hizmetle halkın gönlünde yer edinmiş önemli bilim adamı. Memleketine yapmış olduğu yatırımlarla da adından söz ettiren Bayraktar Ardahan dan Milletvekili olmak adaylık müracaatını CHP Genel Merkezinden yaptı.

Bayraktar kimdir:

       İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı

     1950 yılında Ardahan’ nın Çıldır ilçesinde doğdu. Kars ALPARSLAN lisesini 1967 yılında bitirdi. Bir yıl Erzurum Eğitim Enstitüsünde okuduktan sonra 1968 yılında Hacettepe Üniversitesine girdi. 1975 yılında Tıp Doktoru, 1980 yılında İç hastalıkları, 1987’de gastroenteroloji uzmanı ve aynı yıl İç hastalıkları ( gastroenteroloji) doçenti oldu. 1995 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi İngilizce grubuna profesör olarak atandı.

      Almanya’da Ingolstadt Hastanesi’nde 1984- 85’te 4 ay endoskopi eğitimi aldı. 1985-1986’da Monbusho bursunu kazanarak Japonya’da Chiba Universitesi Hastanesi’nde sonografi ERCP ve karaciğer kanserleri üzerinde çalışarak yandal uzmanlık tezini burada tamamladı. Japonya’da 1994’te 4 ay süreyle erken gastrik kanser tanısı üzerinde eğitim gördü. 1994-1995’te ABD Oklohoma’da karaciğer transplantasyonu ve kronik karaciğer hastalıkları üzerinde çalıştı. 3 ay süreyle 1994 yılında Fransa Paris”te İç hastalıkları bilim dalında çalıştı. “International Association of Surgeons and Gastroenterologists” adlı uluslararası derneğin yönetiminde görev aldı..Aynı derneğin 2002 ve 2008 de istanbulda düzenlediği “ Dünya gastroenteroloji genel cerrahi ve onkoloji “ kongresinin başkanliğini yaptı. Hepatogastroenterology, “World Journal of Gastroenterology” ve “Lebanese Medical Journal” adlı uluslararası 3 dergide editorlük yapmaktadır. Avrasya Gastroenteroloji Derneği ve Gastroenteroloji ve Genel Cerrahi Derneğinin kurucusu olup bu derneklerin genel başkanlığını yaptı. Birçok ulusal ve uluslararası derneğin üyesidir. 2002 -2012 yılları arasında Hacettepe Gastroenterologi bilim dalı başkanlığını yaptı. Yurt dışında davetli olarak birçok ülkede gastroenterolojiyi ilgilendiren konularda konferanslar verdi. Yurtdışında İngilizce yazılmış iki kitapta bölüm yazarlığı ve yurtdışında yayınlanmış 148 makalesi bulunmaktadır. Scopus tarama indexi Mart 2016 tarihi itibariyle 148 yayını için 1843 atıf aldı. Bu eserlerle ilgili olarak “Author h-index ‘ i 24 dür. Yurt içi dergilerde çok sayıda makale yazdı ve birçok kitapta bölüm yazarlığı yaptı. 2008 Azerbaycan Bilimler akademisi tarafından Fahri profesör ünvanı verildi. 2001 yılında Kazakistan Tıbbi bilimler akademisine üye olarak seçildi. TİKA aracılığı ile TÜRK cumhuriyetlerinden çok sayıda doktorun üniversitelerimizde eğitim almalarına öncülük etti. 2014 yılında VİYANA ‘ da gastroenteroloji bilim dalına katkılarından dolayı “LORENZO Capussotti” onur ödülünü aldı İlk kez Portal ductopati ve “peseudo cholangiocell carcinoma “ adlı fenomenleri tanımladı. Portal ven kavernöz tranformastonunun kongenital bir anomali de olabileceğini gösterdi Başlıca ilgi alanı karaciğer in damarsal hastalıkları, karaciğer sirozu, kronik hepatitler, sindirim sistemi kanserleri ve hastalıkları olan Dr Bayraktar “ Novel variant syndrome asssociated with congenital hepatic fibrosis” adlı bir sendrom ilk kez tanımlayarak yayınladı.

       Evli, 2 çocuk babası ve 2 torun dedesidir. İngilizce,Fransızca ve az seviyede Japonca bilmektedir.