www.cildirgoyce.com

CHP GENEL MERKEZ FARUK DEMİR DEDİ

CHP GENEL MERKEZ FARUK DEMİR DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi...

    Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Belediye Başkan adayı belli oldu. CHP Ardahan´da eski DSP Milletvekili Faruk Demir´le seçime gideceğini açıkladı.

    Demir´in önümüzdeki günlerde Ardahan´a gelip çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

   Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlere ilişkin partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Bugün 14 adayını daha açıklayan AK Parti´nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi´de (CHP) bazı adaylarını açıkladı. Açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz yaptı.

CHP, Edirne, Hatay, Sinop, Çanakkale, Eskişehir, Karaman, Kırşehir, Mardin, Muğla, Tunceli, Aydın, Ardahan, Bilecik, Malatya ve Tekirdağ belediye başkan adaylarını açıkladı.

FARUK DEMİR KİMDİR?

CHP belediye başkan adaylarının bir bölümü kamuoyuyla paylaşıldı, en çok dikkat çeken isimlerden biri de Faruk Demir oldu. Faruk Demir, CHP Ardahan Belediye başkan adayı olarak gösterildi. Demir, 2015 yılı CHP Ardahan Milletvekili aday adayı olmuştu. Peki, Faruk Demir kimdir?

Faruk Demiri (d. 1963, Hanak, Ardahan, Türkiye), Türk sanatçı ve siyasetçi. İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak´ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

1987 yılında TRT´nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT´de çalışmaya başladı. Bu görevi 1999 yılına kadar aralıksız sürdürdü. Bu zaman dilimi içerisinde TRT televizyonlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan´ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

1999 yılında DSP´den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Sanatçı, halen Başkent Üniversitesi televizyonu Kanal B´nin müzik direktörlüğünü ve aynı kanalda Pazar günleri 21.00 - 23.00 arası yayınlanan Yurdun Sesi programının yayın ve sunuculuğunu yapmaktadır.