CEZAEVİ KAZ YETİŞTİRECEK

CEZAEVİ KAZ YETİŞTİRECEK

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin,

     Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, kente yapılan yeni T tipi cezaevinin Eylül ayında teslim alınacağını belirterek, "Şu an kış olduğu için çalışma yok. Ancak inşaat sezonunda yaklaşık 3 ay önceden teslim edilecek" dedi.
     Bilgin,  yaptığı açıklamada, Halil Efendi mahallesinde 2013 yılında yapımına başlanan inşaatın beklenenden erken bitirileceğini söyledi.
     Yüklenici firmadan inşaatı yıl sonunda değil, Eylül ayında bitirileceği konusunda söz aldıklarını ifade eden Bilgin, şöyle devam etti:
    "Şu an kış olduğu için çalışma yok. Ancak inşaat sezonunda yaklaşık 3 ay önceden teslim edilecek. 156 kişi kapasiteli T tipi cezaevinde 88 kişilik açık ceza infaz kurumu ve 21 lojman bulunacak. Dışarıdan da hükümlü ve tutuklu alacağı için yıllık binlerce ziyaretçinin Ardahan'a geleceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle önceden teslim alacak olmamız bizi mutlu etti."
Yeni cezaevinde kapalı alanın 16 bin 773, yerleşkenin ise 79 bin metrekare olacağını ifade eden Bilgin, 120 personelin görev yapacağını belirtti.
- "Kaz yetiştiriciliği ve bal paketleme merkezi oluşturacağız"
    Cezaevi bünyesinde iş atölyesi yapmayı planladıklarını, bu nedenle iki alan için taslak hazırlandığını kaydeden Bilgin, "İlk taslak planımız, bölgesel ürünleri değerlendirmektir. Araştırmalarımız sonucu bölgede yıllık ortalama 200 bin kaz yetiştirildiğini belirledik. Planımız kaz tüyünü işlemek için bir merkez oluşturmak. Arıcılık ve bal üretiminin yaygın bir şekilde gerçekleştiği kentte, bal paketleme merkezi de kurmak istiyoruz. Kaz yetiştiriciliği ve bal işlenmesi, bölge ve bizim için önemli bir kazanç olacak" dedi.
Bilgin, gelişme ve taleplere bakılarak alan sayısının artırılacağını, atölyelerde sigortalı olarak çalışacak olan tutuklu ve hükümlülere gelir elde etme imkanı sağlanacağını vurguladı.