ÇYÖG DERNEĞİNİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER VAR!

ÇYÖG DERNEĞİNİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER VAR!

İnsanoğlu verdiği tepkilerle değişik karakteristik özellikler taşır.

 

       İnsanoğlu verdiği tepkilerle değişik karakteristik özellikler taşır. Bu özellikler kimi zaman yapıcı ve güzel şeylere vesile olurken kimi zamanda kafalardaki tilkiler, ruhu sarmış şeytanla birlikte fesat yayar her yana. Yapılan güzel şeyleri baltalamak, kara çalmak insanın genetik yapısında var. Tabi amaçta kargaşa çıkarmak, ad karalamak, içinde yüzdüğü pisliği gittiği her yere götürme gayreti olunca normalde karşılamak gerekli. Nede olsa domuz pisliğinde yaşar ve o pislikle karnını doyurur.
        İlçe esnafından oluşan ve tek amaçları Çıldır için iyi şeyler yapmak olan Çıldır Yükseköğrenimi Geliştirme Derneğinin son zamanlarda maruz kaldığı karalama kampanyası son sürat devam ediyor. Bukalemun misali ne idüğü belirsiz, hadsiz, cibilliyetsiz, dili, dini, ırkı belli olmayan, babası para, kalemi kara zihniyet iş başında. 
        Çıldır Yükseköğrenimi Geliştirme Derneğinin yurt yapımın bir an önce tamamlanması ve gelen öğrencilerin mağdur olmaması için son olarak başlatmış olduğu, ilçe esnafını tek tek dolaşarak çorbada onların da tuzu olsun diye dağıttıkları mektuplar bile rahatsızlığın ne denli yüksek olduğunu açıkça gösteriyor. Yurt binasını üstlenen firma tek kuruş para almadan üç katı bitirip, dördüncü kata başlamışken bunu görmezlikten gelmek körlük değil çekememezlik ve Çıldır'da çatışma çıkarmaktır. Bu tür propagandalar, yazılan yazılar, kahve köşelerinde yapılan dedikodular ahlaksızlık olduğu gibi, ilçenin de önünü kesen çirkin davranışlardır. İlçe halkının burada çok uyanık ve akıllı olması gereklidir. 
        Ülkenin bazı illerinde yaşanan terör olaylarıyla Çıldır'ı bile bağdaştırmaya çalışan bu zihniyet, sanki Çıldır yıllardır olaylar yaşanan ve bu olayların bastırılması için sürekli kolluk kuvvetlerinin devriye attığı, yol araması yaptığı bir ilçe modeline sokulmaya çalışılıyor. Çıldır yapısı itibariyle vatansever insanların birlikte yaşadığı, vatanı canından üstün kılan, edepli erkanlı bir millettir. Amaçları ilçedeki huzur ortamını bozmak, ikilik çıkarmak ve halk arasına nifak sokmak olan bu kişi ve kişiler, amacları doğrultusunda sinsice ilerlemeye kararlı bir şekilde devam ediyor. Buna çanak tutanlar elbetteki var. Nasıl koştur koştur getirtip, ilçenin kalbine soktularsa, patlasın diye de el ovuşturuyorlar.
         Burada yapılmak istenen sinsice planın önüne geçmek için birlikte olmak ve birlikte hareket etmek gereklidir. Öğrenci yurdumuza ve bu yurt için gecesini gündüzüne katan duyarlı ve fedakar insanlara sahip çıkmalıyız. Yapılan çirkin ve düzeysiz yazılara itibar etmeyip, geleceğimizi yakmamalıyız. Unutulmamalıdır ki köpek karnı doyduğu sürece sahibine itaat eder.