ÇILDIR’DA KAPANMASIN!

ÇILDIR’DA KAPANMASIN!

30 Mart 2014 pazar günü yapılacak Yerel Seçimler öncesi Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimi çerçevesinde seçmen listeleri 10 ocak itibariyle askıya çıktı.

       30 Mart 2014 pazar günü yapılacak Yerel Seçimler öncesi Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimi çerçevesinde seçmen listeleri 10 ocak itibariyle askıya çıktı. 
            Tüm köy ve mahale muhtarlıklarına teslim edilen seçmen listeleri 23 ocak 2014 tarihine kadar askıda kalacak. Bu süre zarfında seçmen listelerinde ismi çıkmayan vatandaşlar gerekli evraklarla bulundukları bölgedeki Nüfus Müdürlüklerine ve Seçim kurullarına başvuru yaparak oy kullanma hakkı elde edecekler. 
         İlçemizde 2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde özellikle seçmen listelerine muhalif olup kendi şahsi kaygılarından dolayı İl ve İlçe Parti Başkanlıkları aracılığı ile itiraz eden adaylar başarılı olmayı hedeflerken, bağlı bulundukları ilçe ve belde belediyelerinin nüfuslarının azalması nedeniyle kapanmalarına sebep olmuşlardı. Çıldır ilçemizde de 2009 Yerel Seçiminde köylerden az sayıda seçmen listelerine itiraz edilirken, özellikle Aşıkşenlik Belediyesinde yapılan itirazın çok olması sebebiyle nüfusun azalmasına sebep olunmuştu. 2011 yılında çıkarılan yasa çerçevesinde 2000 nüfusun altındaki Aşıkşenlik belediyesi belediyelikten düşerek köy statüsüne dönüşmüştü. Daha sonra Aşıkşenlik belediyesi köy olmamak adına Çıldır ilçesine her iki belediye meclis üyelerinin kararı ile mahalle olarak bağlanmıştı. 
          Yaşanan sürecin olumsuz etkisini Çıldır ilçesi içinde yaşamamak adına seçmen listelerine itirazdan çok, nüfusu artırıcı yönde çalışılması ilçenin geleceği açısından önemli olacaktır. Aksi halde seçmen listelerine itiraz eden adaylar Çıldır ilçesininde ilçelikten düşmesine vesile olacaklardır. Seçmen listelerine itiraz eden adayların ise genelde seçimi kaybedecek adayların olması gözden kaçmazken, şahsi menfaatleri uğruna ilçenin kaderiylede oynayacakları aşikardır.
      Bütün adaylar ve teşkilat başkanları Çıldır Belediyesinin Aşıkşenlik belediyesiyle aynı kaderi paylaşmaması için sağ duyulu davranmalıdırlar.