ÇILDIR’A YAKIŞMAYAN KUTLAMA.

ÇILDIR’A YAKIŞMAYAN KUTLAMA.

Çıldır ilçemizin en önemli günlerinin en başında gelen kurtuluş yıldönümü kutlamaları ilçeye yakışmayan bir şekilde yapıldı.

 

        Çıldır ilçemizin en önemli günlerinin en başında gelen kurtuluş yıldönümü kutlamaları ilçeye yakışmayan bir şekilde yapıldı.

      Soğuk hava nedeniyle çelenk koyma töreninin ardından Çıldır Lisesi Kapalı Spor Salonunda devam edilen kutlama programı açık havadan daha da soğuktu. Milletvekili, vali, il Jandarma Komutanı, birçok siyasi ve bürokratın katıldığı kutlama programında herkes soğuktan heder oldu. Öğrencilerden ise bahsetmek istemiyorum saatlerce o soğuk salonda ayakta beklediler.

      Soğuk havayı kutlama programıyla ısıtalım derken ortada olmayan bir program vardı. Düzenli bir ses düzeni olmayan, 5 tane halk ozanından oluşan, araya serpiştirilen 3 tane şiir ve Gölbelenli gençleri çarşıdan getirerek folklor gösteri sunumuydu program.

      Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının halkın bayramını kutlaması dahi kaldırılmıştı programdan nedense. Sadece Aşıkların söylediği türküler ise yetmedi kurtuluşu canlandırmamıza ve heyecanlanmamıza.

     Çıldır ki tarihi boyunca hep kahramanlıkları gündemde olmuş, yetiştirdiği kişiler hep ülkede söz sahibi olmuş, medeniyetin temsilcisi olma yolunda başı çekmiş, vatana bağlılığı ile ön saflarda yer almış, kurtuluş savaşında canını malını feda etmiş onca insanın kemiğini sızlatan bir şekilde kutladık Çıldırın Kurtuluşunu.

      Çıldır’ı kurtaranlar sağ olsaydı ne derdi acaba bu düzensiz sözde kutlama programına. Kutlama programını hazırlayan kurumların sadece prosedür yerine gelsin diye hazırladıkları gibi görünen bu program ilçeye yakışır bir şekilde olmamıştır.

      Kutlamada en önemli eksikliklerin başında gelen ise halkın o salonda olmayışıydı. Program davetiyelerinde kaymakamlık önünde yapılacağı belirtilen kutlama programı bir anda kapalı spor salonuna alındı. Bunun bilgisi halka zamanın da ulaştırılmayınca ilgide olmadı. Köylerden ise ne muhtarlar vardı nede köylü vatandaş.

     Telafisi belki şuan olmayacaktır ama umarız bundan sonra ki kutlama programları daha renkli ve gösterişli hazırlanıp uygulanır.

     Eğer bu vatan uğrunda can verenlerin kemiklerinin sızlamaması için her kurum, kişi bu tür etkinliklerde üzerine düşeni fazlasıyla yapmalıdır. Bugün huzur ve refah içinde bu topraklarda başı dik yürüyorsak bu bizlerden önce bu vatan için canını verenlerin sayesindedir. O zaman bizlerde onlara layık bir kutlama ve anma yapmalıyız ki onlarda boşuna gazi ve şehit olmamış olsunlar.