ÇILDIRLI KARDEŞLERİM

ÇILDIRLI KARDEŞLERİM

Bugün sizlerle İlimiz ve ilçeleri ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim. Malumunuz olduğu üzere Ramazanın son on beş günü memlekete gittim.İnanın seyahat esnasında gördüğüm manzaralar karşısında Ülkemle

        Bugün sizlerle İlimiz ve ilçeleri ile ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim. Malumunuz olduğu üzere Ramazanın son on beş günü memlekete gittim.İnanın seyahat esnasında gördüğüm manzaralar karşısında Ülkemle bir kez daha hem gururlandım,hemde çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
       Şöyle ki:Bir kere hükümetimizin yapmış ve yapımı devam eden yatırımları sayesinde ,doğu ile batı arasında hiç bir fark kalmadığı gibi doğu ,haliyle Ardahan ilimiz ve ilçelerine Cumhuriyet kurulduğu günden beri belkide ilk defa bu kadar değer veriliyor ve yatırım yapılıyor desem inanın abartmamış olurum.Şu anda duble yollarıyla,üniversite kampüsleriyle,öğrenci yurtlarıyla,Aktaş kapısı çalışmalarıyla,TOKİ konutlarıyla,demir yolu çalışmalarıyla her taraf şantiyeye dönüştürülmüş.Bu bağlamda Vilayetimiz ve bil hassa Çıldıra verdiği değerden dolayı,başta Başbakanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN beyefendi ve tüm hükümet üyelerine,her platformda memleketimizin sorunlarını gündemde tutan,sayın valimiz SEYFETTİN AZİZOĞLU'na ve ilçelerimizin saygı değer Kaymakamlarına buradan bir kez daha teşekkür ediyor ,saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.
      Bunca güzellikler karşısında ne yazık ki kötü şeylerde olmamış değil tabi ki.Ziyaretim esnasında,Çıldır haricinde ARDAHAN MERKEZ VE GÖLE,HANAK,ilçelerini de gezme fırsatım oldu.Göle ve Hanak BELEDİYE BAŞKANLARINA Bil hassa Hanak belediye başkanına teşekkür ediyorum.Şehircilik adına ancak bu kadar güzel yatırım yapıla bilir.Göle zaten her zaman ki gibi tek kelime ile muhteşem.Bir insan ancak ,Göleli kadar MEMLEKETİNE SAHİP ÇIKAR,diye düşünüyorum.Darısı bize.
        Üzülerek belirteyim ki bizler maalesef yapılanları kontrol eksikliği ve kayırmacılık yüzünden koruyamıyoruz.Bir yıl önce Ardahan'a muhteşem bir devlet hastahanesi yapıldı.Fakat o güzelim hastahaneye oturulmaz diye yıkım kararı alınmış.Ben şimdi merek ediyor ve soruyorum.Bu hastahane yapılırken zemin etüdü yapılmadı mı.?Yapım aşamasında ,bayındırlık mühendisleri incelemede bulunmadılar mı?Bu hastahanenin kabulünü kim nasıl yaptı.?Yapım hatalı ise neden göz yumuldu.Sorumlular hakkında bir işlem yapıldı mı? Yapılan bunca masrafa yazık değil mi?
         Çıldır'da bir şeytan kale var,her kardeşim mutlaka kendi sayfasında resmini yayınlıyor'dur. Öyle ya ilçemizin tek ve en önemli tarihi eserlerinden biridir.Hadi gelmişken kızımla son durumunu bir görelim dedik ve yola koyulduk.Aman Allah'ım oda ne bir yol yapılmış görmeye değer.Bu rezalet yapıt sadece Çıldır'a mahsustur galiba.Yola kilitli taş döşenmiş,yanlarında bordür yok,su akarı yok ,iki aracın karşılaşması sonucu birisi mecburen kilometrelerce geri gitmek durumunda kalıyor.yol boyunca eğreti şekilde bir boru tutturulmuş,elektirik direkleri var ne yazık ki çoğunun aydınlatma armatürü buharlaşmış.Daha vahimi yol hayvan pisliğinden basma olmuş.Bu olumsuzlukları ne yazık'ki İtalyan ailelerde sordular fakat ben cevap veremedim. BU KADAR UCUBE BİR YOLU KİM KAÇA YAPMIŞ,KABULÜ NE ŞEKİLDE YAPILMIŞ GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM.
       Değerli kardeşlerim,peki bunca yapılanlara sahip çıkmayacaksak ,bu masraflara ne gerek var?Sevgili YILDIRIM TEPE MAHALLELİLER,ilçeye bağlanmanız size ne kazandırdı? Bu güne kadar bir yol temizliği yapıldı mı? Çöpleriniz alındı mı? Belediyeden ne gibi hizmetler alıyorsunuz? Sizler ki eğitim seviyesi en yüksek olan insanlara sahipsiniz haklarınızı neden aramıyorsunuz.
      SON OLARAK :Bizlerin çocukluğundaki o güzelim gölden eser yok,Aşık Şenlik türbesi yıkılmak üzere. Allah'ın bizlere lütfettiği tabi güzellikten başka KAYDA DEĞER BİR ŞEY YOK.Pardon yok derken haksızlık yapmayayım.13 adet kahve hane,iki tane kumar hane Üç tane içki satış büfemiz,şu anda faliyette mi tam bilmiyorum ama bir tanede Pavyonumuz mevcut.Buna mukabil Barınacak bir otel,düzgün yemek yiye bileceğimiz bir restorant malesef. Ama her şeye rağmen görmeye değer.ANILARINIZI YENİLEMENİZ AÇISINDAN TAVSİYE EDERİM. ALLAH'A EMANET OLUN.
                                                              
                                                                    AHMET COŞKUN
                                            AK PARTİ ÇILDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI