ÇILDIR`IN MUCİTLERİ

ÇILDIR`IN MUCİTLERİ

Çıldır Sezgin Yolcu Orta Okulu Öğrencileri Teknoloji ve Tasarım dersinde hazırladıkları projeleri sergi düzenleyerek halka açtı.

     Çıldır Sezgin Yolcu Orta Okulu Öğrencileri Teknoloji ve Tasarım dersinde hazırladıkları projeleri sergi düzenleyerek halka açtı.
        Serginin açılışını YBOO müdür yardımcısı Güven Aslan ve Teknoloji tasarım öğretmeni Turgay Vural kurdele keserek yaptılar. İkinci kademe Öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Turgay Vural öncülüğünde tasarladıkları maketler sergiye katılan Çıldır Halkı ve veliler tarafından ilgiyle incelendi. Öğrencilerin gruplar halinde tasarladıkları projelerin çalışma sistemleri hakkında ziyaretçilere detaylı bilgiler verdi. Sergide öğrencilerini yalnız bırakmayan Turgay Vural " Bir dönem boyunca öğrencilerimiz tasarladıkları projeleri küçük maketler halinde hazırlayarak bu sergiyi açtık. Öğrencilerimiz hayal güçlerini kullanarak insan hayatını kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmaların maketleri onların zekâlarının bir örneği olarak şuan karşımızda duruyor. Gruplar halinde çalışmalarını sürdüren öğrencilerimiz ortaya, güzel işler çıkardılar,  hepsini tebrik ediyor bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
         Doğal yollarla elektrik üretme, El yapımı Projeksiyon cihazı, Yüzen ev, Mıknatıslı harita, Kalorifer borularıyla kaldırım ve yol ısıtması, dolap yatak, Bisiklet römorku gibi birçok projeye imza atan YBOO öğrencileri, en çok beğenilen Güneş enerjisi ile aydınlanan ev projesiyle birlikte Ardahan İl merkezinde düzenlenecek olan sergiye katıldılar.