ÇILDIRDA HABER-SEN TEMSİLCİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

ÇILDIRDA HABER-SEN TEMSİLCİLİĞİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Çıldır`da Haber-Sen Sendikası üyeleri Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı`nı özelleştirmenin önünü açtığı iddiasıyla proteste etti.

 

      Çıldır ilçesinde Haber-Sen Sendikası üyeleri Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'nı özelleştirmenin önünü açtığı iddiasıyla proteste etti.

      Çıldır Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde toplanan Haber-Seni üyeleri ve vatandaşlar yaklaşık 30 kişi,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na geçen hafta sunulan Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'na tepki gösterdi. Haber-Sen üyeleri, kanun tasarısının PTT'nin özelleştirilmesinin önünü açacağını iddia etti. Türkiye genelinde yasaya karşı basın açıklaması yapıldığını belirten Haber-Sen Çıldır Temsilcisi Ahmet Faruk Öztürk, hükümetin yasa tasarısı ile PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmek istediğini savundu.

      Yasanın, PTT çalışanlarını köleleştirmeyi hedeflediğini söyleyen Öztürk, "Yasal güvencelerini ortadan kaldırıp tüm özlük haklarını yönetim kurulunun keyfi kararlarına bırakmaktadır. Emekliliğe hak kazanmış olan arkadaşlarımızı bir yıl daha çalışmaları halinde alacakları ücret karşılığında yüzdelik teşvikler ile aldatıp çalışma hayatından koparacaklar. Bu süreç PTT'yi para babaları için dikensiz gül bahçesi haline getirme sürecidir. Hemen ardından da özelleştirme ve yağmalama süreci yaşanacak" dedi.

      PTT emekçileri olarak yağma sürecine geçit vermeyeceklerini belirten Öztürk, kazanılmış hakların gaspına izin vermeyeceklerini söyledi.

     Yasa tasarısının geri çekilmesi için imza kampanyası başlattıklarını belirten Öztürk, "PTT'nin bir T'si satıldı. İkinci T'nin satılmasına izin vermeyeceğiz. Bu yasa tasarısını kabul etmiyoruz. PTT'mize sahip çıkacağız" diye konuştu.