ÇILDIR SU SORUNUNU ACİL ÇÖZMELİDİR

ÇILDIR SU SORUNUNU ACİL ÇÖZMELİDİR

AHMET COŞKUN İLÇEDE YAŞANAN SU SORUNU İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ KOURLARIMIZLA PAYLAŞTI.

        Çok kıymetli sevdalı kardeşlerim,bugün sizlere Çıldırın kanayan yaralarından biri olan su sorunundan bahsetmek istedim.İnşallah bu yazdıklarımızı değerlendirirler de ,bir çözüm üretirler.

           Kardeşlerim,daha öncede suların pis ve çamurlu aktığını,suların içilmesinin mümkün olmadığını ,çıldırdan bir hanım kardeşim ve İsmail Şekerci bey gündeme getirdi. Son su vakası Çıldır manşet gazetesinde de gündeme geldi.Duyarlılıkları için hem arkadaşlara hem gazete çalışanlarına teşekkür ediyorum.

         5 gündür sular akmıyordu .Dün itibarı ile akmaya başlamış.Suların akmaya başladığına sevindiniz değilmi? Bence sevinmenize gerek yok bilakis üzülmeniz gerekir. Arkadaşlar bugün kullanılan Çıldır suyu kesinlikle insan sağlığını tehdit ediyor. Her türlü çevre pisliğinin karıştığı, paslı borulardan akan su temiz olabilirmi? Bu şebeke boruları kesinlikle kansorojen madde üretmekte dir. Son yıllarda,Çıldırda ölüm vakalarına bakın, genelde insanımız kanserden ölüyor.Bu ölümlerde pis suyun payı çok büyüktür. Benim memleketimde insan hayatı bu kadar mı değersizdir.

         Bugün benim ilçemde halkım damacana su kullanıyor. Parası olan ala bilir, evine ekmek götüremiyecek derecede fakir insanlar var, suyu ne ile alacaklar.Arkadaşlar yaşlı büyüklerimizi zaten kaybediyoruz ,bari çocuk yavrularımızı kurtaralım. onların canına kıymayalım.

       Bunları yazarken inanın içim yanıyor. Ben komşusu açken tok yatan bizden değildir ve müslüman bir müslüman kardeşinin dertleri ile dertlenmedikçe gerçek manada mümin olamaz diyen dinimin emrini düşünüyor ve çok üzülüyorum. Şuna inanın bu günkü hertürlü kirliliğine rağmen Çıldır gölünün suyu şebekeden akan sudan daha temizdir. Kardeşlerim bu gün kullandığınız sularınızın kirli veya temiz olup olmadığını hiç yetkililere sordunuzmu? İÇİLEN SULAR CİDDİ LABARATUVARLARDA TAHLİL YAPILIYORMU. Yapılıyor ise sonuç ne. Sizler galiba halinizden çok memnunsunuz ki hiç sesiniz çıkmıyor.

        Arkadaşlar; buradan sayın yetkililere sesleniyorum.Evet bu su sorunu sadece bugünkü belediyenin sorunu değildir. Yıllardır bu problem var. Ama böyle gelmiş böyle gitmemeli. Makamlara talip olanlar ağlamak için değil, dertlere çözüm bulmak için o makama talip olurlar. Bu hususta ne gibi girişimlerde bulunulmuştur , neden sonuç alınamıyor, bunları halka açıklamak mecburiyetindesiniz.

          Bugün beğenin veya beğenmeyin, hayalleri gerçekleştiren bir hükümet iş başında. Deniz altından Kıbrısa su şebekesi yapan bir devlet, Çıldır'ın içme suyunu çözemiyecek kadar aciz değildir. Bence ACİZ OLAN SİZLERSİNİZ. Belkide insanları mağdur etmek işinize geliyor. Hükümeti kötüleyerek politika yapmak bugün için artık geçerli değildir. Hiçbir şey eskisi gibi gizli kalmıyor artık halkta inanmıyor. Yıllardır Çıldır Belediyesi iktidarların tam tersi partiler tarafından yönetilmiştir. Bu tesadüfü olamaz. Geçmişte taş üstüne taş koymayanlar 20 yıl başkanlık yapmıştır. Yapılanları da satmış yemişlerdir. Biliyorum bu gün size geçmişten bir eser kalmamıştır. Ama sizler yeni projeler üretmek mecburiyetindesiniz.

       Çıldırdan arkadaşlarla görüşüyorum, bu gün parası olan hazır su kullanıyor veya bana anlatılana göre , başta yakınsu kasabası olmak üzere çevre köylerden su alınıyormuş. Anlayacağınız köylerimizin içilir suyu var , ilçenin suyu yok. Bu ne kadar acı bir durum, parası ve imkanı olmayan halk ölüme terkedilemez. Bizim saf temiz insanlarımız kesinlikle bu insanlık dışı muameleye maruz kalamaz kalmamalı. Yapılacak tek iş vede en önemlisi şebekenin değişmesidir. Bu da ağlamakla değil girişimcilikle olur.

        Buradan Parti ilçe başkanlarına bir kez daha sesleniyorum: Biliyorum sizler hakkında yazdığımda rahatsız oluyorsunuz, ama ben yinede yazacağım. Siyaset sadece hizmet için yapılmalı. Halkı örgütlemek, Çıldır da sivil toplum örgütü olmadığı için size düşüyor. İnsanlar günlerce susuz kalıyor, bugün insanlar içilen kirli su yüzünden kanserden ölüyor, sizden tık yok. Bu konular sizi ilgilendirmiyormu veya sizin ilgi alanınız ne?

       Sayın muhalefete ait parti ilçe başkanları sizin göreviniz, sahte delege kaydederek il başkanınızı seçmek veya sadece ticaret yaparak servetinize servet katmakmıdır? Çıldır sizin sorumsuzluğunuz yüzünden bunları yaşıyor. Görevinizi bir hakkın yapsanız, sessiz kalmasanız, idarecilerinizde böyle duyarsız olmaz. Şunu kesinlikle unutmayın. Bugün sıze dokunmayan yılan yarın sizide vuracak bu hep böyle olmuştur. Bu vebali daha fazla taşıyamazsınız, altında mutlaka ezileceksınız. Bir yerde güçlü muhalefet varsa, hizmette var demektir. Muhalefet demek haksızlığa başkaldırmak demektir. İyi bir muhalefet hükümet kadar iyi işler yapar. Anlaşılan o ki sizler adamın olmadığı yerde adam yerine koyulmuşsunuz. Benim tek gayem var. Allah rızası için memleketime olan vefa borcumu ödemek için bunları gündeme getiriyorum. Başka hiçbir arka planda projemde yoktur. İnşallah yakında çıldıra geliyorum, sayın çok değerli kaymakam beyle bu su sorununu görüşeceğim, ve de çözeceğim. Bu işin hiçte zor olmadığını hepinize ispatlayacağım. Düşünüyor vede hiç utanıyormusunuz , köylerimizin elektirik, su , yolu var, bugün köylerimize kilitli taş döşenerek yol yapılıyor. Çıldırın suyu yok. Yazık hemde çok yazık.

        Son bir not; Yakında benim anlı şanlı Çıldır Özel İdare Mudürlügüm ne iş yapar, suyla ilgili bu güne kadar ne yapmıştır, veya yapmışmıdır. Çıldır mahalle muhtarları ne yapıyor, bunları öğreneceğiz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen çıldırın geleceğinin çok aydınlık olacağını bildiririyor siz değerli hemşerilerimi kalbi muhabbetle selamlıyorum.ALLAHA EMANET OLUN.