ÇILDIR MANŞET GAZETESİNİ TEBRİK EDİYORUM

ÇILDIR MANŞET GAZETESİNİ TEBRİK EDİYORUM

Bir kaç gün önce, ilçemizde yayın yapan Çıldır manşet gazetesinin öncülük yaptığı bir toplantı yapıldı.

 

      Bir kaç gün önce, ilçemizde yayın yapan Çıldır manşet gazetesinin öncülük yaptığı bir toplantı yapıldı. Anladığım kadarı ile bu toplantının amacı her ne kadar kaz yemeğini tanıtmak amaçlı bir toplantı ise de asıl amaç birinci ağızlardan başta ilçemiz ve ilimizin sorunların gündeme taşımak ve çözüm önerilerinde bulunmak olarak algıladım.
        Öncelikle şunu hemen belirteyim, hiçbir şahsi çıkar düşünmeden bu organizasyonu düzenleyerek Çıldır da bir ilke imza atan ÇILDIR MANŞET gazetesi çalışanlarına teşekkür ediyor tüm elverişsiz hava şartlarına rağmen davete icabet eden başta Ardahan valimize,vali yardımcılarımıza,cumhuriyet savcımıza,İl jandarma alay komutanımıza, AK PARTİ İL BAŞKANIMIZA,ismini sayamadığım Ardahan dan teşrif eden tüm davetlilere, geldiği günden beri çalışmaları ve sevecenliği ile Çıldır halkının sevgisini kazanan kaymakamımız sayın ALPARSLAN KILIÇ bey ve tüm çalışma ekibine ( jandarma bölük personeline,emniyet teşkilatı mensuplarına ) siyaseti temsilen Ak parti ilçe başkanına ,ve tüm davetlilere saygılarımı sunuyorum.
     Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum? Bunca değerli insanların geceye katıldığı ve ÇILDIR'IN GELECEĞİNİ yakından ilgilendiren bizzat sayın ARDAHAN VALİMİZİN GÜNDEME GETİRDİĞİ çok önemli açıklamaların yapıldığı toplantıda ne yazık ki Belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve iki muhalefet partisinin ilçe başkanları toplantıda yok, neden? Parti ilçe başkanları bir derece toplantıya katılmamış olabilirler, sayın toplumda sorumlu olduğunu iddia eden belediye başkanları ya siz?
        Başta bu belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri beyler, sizler şahsi çıkarlarınız olduğu zaman hiç bir engel tanımazken mesele toplumun menfaati olunca neden meydanlarda görünmüyorsunuz. İş kur ve sodes ten memur alımlarında el altından nüfusunuzu ve ağırlığınızı kullanıyorsunuz. Belki bu toplantıya katılmış olsaydınız 30 gündür suları akmayan talebe yurduna vali beyden yardım talebinde buluna bilirdiniz. Kaldı ki sizler her hangi bir partinin belediye başkanı veya il genel meclis üyesi olsanız dahi tüm halkımızın temsilcileri değil misiniz?
         Sayın vali bey tarafından anlatılan Aktaş kapısı, Çıldır gölü, tren yolu yapımı, Akçakale adası kazıları ile ilgili konular sizi çok mu rahatsız ediyor? Yoksa toplantıda gündeme gelebilecek şahsınızı ilgilendiren eleştirilerden mi korkuyorsunuz? Şunu unutmayın sizler, sevmediğiniz insanlar dahi olsalar o insanlara tavır alma lüksünüz yoktur olamaz da. Kaldı ki sizler bu halkı temsil eden sivil toplum temsilcilerisiniz. İlçenize atanan devlet memurları sizin sorunlarınızı bilemeye bilir, varsa problemleri bu yöneticilere birinci ağızdan anlatmak sizin göreviniz değil mi? Yoksa yayın hayatına başladığı günden beri ,tüm problemleri ve güzellikleri bizlere duyuran ,bu gazete ve çalışanları sizleri çok mu rahatsız ediyor.
         Ben böyle toplumun bütünleştiği ve birleştiği güzel toplantıyı sizlerin düzenlemesini beklerdim. Ama heyhat siz değil böyle hayırlı işlere öncülük yapmak gali elinizden gelse kapalı toplumda yaşamak için elinizden geleni yaparsınız. Bu hayata alışmışsınız yıllardır olumsuzlukları istismar ederek hayatta duruyorsunuz . Siz isteseniz de istemeseniz de Çıldır müspet manada her yönüyle bir değişim ve gelişim yaşıyor ve yaşayacaktır da. Ama bu gelişmişlik ne yazık ki sizlerle ve sizin gibi düşüncede olanlarla değil, dışarıdan gelen devletin fedakar memurları ve bürokratları ile oluyor ve olacakta. Günü geldiğinde bu halkta bu sorumsuzluk larınızın hesabını siyaseten sizlerden soracaktır. Bundan emin olun. Eminim size ait paralı askerleriniz menfi manada bana cevap vereceklerdir. Ama önemli değil, ben doğru bildiklerimi her ortamda söylerim. Sizde eleştiriye açık olun gelin hep beraber bilgi ve tecrübelerimizi birleştirerek İlçemizin başta eğitim olmak üzere her alanda kalkınması ve gelişmesi için çaba harcayalım. Bunun yegane yolu da şahsi çıkarlarımızı bir kenara bırakmakla olur.
         Tabi siz bu söylediklerimi göze ala bilirmisiniz, onu zaman gösterecek. Buradan tüm duyarlı devlet büyüklerimi ve basın mensubu arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ediyor ,böyle toplantıların devamını diliyorum.İnşallah her yönden gelişmeye müsait ilçemizi daha güzel ve mürevveh günler bekliyor. Buna inanın .SİZLERİ KALBİNİZİN GERÇEK SAHİBİNE EMANET EDİYORUM. Selam ve muhabbetlerle.
AHMET ÇOŞKUN
ÇILDIRLI İŞADAMI