ÇILDIR GÖLÜNE YEŞİL KUŞAK

ÇILDIR GÖLÜNE YEŞİL KUŞAK

Ardahan Valiliği tarafından Çıldır Gölü Yeşil Kuşak projesi kapsamında 250 bin fide ekimi yapıldı.

 

             Ardahan Valiliği tarafından Çıldır Gölü Yeşil Kuşak projesi kapsamında 250 bin fide ekimi yapıldı.

            Çıldır Gölü etrafına Ardahan Valiliği ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı Çıldır Gölü Yeşil Kuşak Projesi kamsamında geniş bir katılımla fide ekimi yapıldı. Çıldır Gölü kenarında bulunan Çıldır Meslek Yüksekokuluna ait tesisilerin ön kısımda hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan yaptı.

          Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'in telefonla Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nu arayarak katılımcıların önünde bakana konu hakkında bilgi verdi.Vali Tekmen yaptığı konuşmada"Çıldır Gölünün eksik olan yeşil örtüsünü hazırladığımız proje kapsamında uygulayarak, mavinin ve yeşilin içiçe olmasını sağlayacağız.Ardaha İlimize yaklaşık 1,5 milyon fide dikimi yapacağız.Çıldır Gölü etrafınada 250 fide dikimi yapacağız. Bu protokol kapsamında ilimizde yaklaşık 165 okul ile 165 cami tespit edildi. Bunların bahçelerinde, yani belirlenen yerlerde ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Binlerce fidan dikilmiş olacak. Artık okul ve camilerimiz eskisi gibi çıplak olmayacak. Daha yeşil ve daha güzel bir ortama kavuşmuş olacak"dedi.

           Halk oyun ekiplerinin gösteriyle devam eden program katılımcıların ve öğrencilerin fide ekimiyle son buldu. Yorulan öğrencilere su ve simit dağıtılırken, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen halaylara eşlik etmesi renkli görüntülere sahne oldu.