ÇILDIR GÖLÜ KORKUT TU!

ÇILDIR GÖLÜ KORKUT TU!

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölü`nde 24 Şubat`ta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini, hava muhalefeti nedeniyle iptal ederek, Ardahanlılarla vedalaştı.

 

     Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölü'nde 24 Şubat'ta yapmayı planladığı 72 metre paletsiz yatay dalış rekor denemesini, hava muhalefeti nedeniyle iptal ederek, Ardahanlılarla vedalaştı.
    Ulusoy, ilk olarak ziyaret ettiği Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'dan Ardahan'dan memnun ayrıldığını ifade ederek, helallik istedi.
     Vali Azizoğlu, kendileri için sporcunun can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek, "Bunu iptal etmeniz sizin için ekstra bir artı oldu. En azında gelecek yıl daha rahat ve daha hazırlıklı girmiş olacaksınız. Gelecek yıl tüm eksiklikleri tamamlamış oluruz. Problemsiz bir şekilde hazırlanmış oluruz. İnşallah o zaman rekoru da kırarsınız. Hem sizin hem Ardahan hem de ülkemiz için güzel bir rekor başarısı olur" dedi.
      Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ise deneme iptal olduysa da Ardahan'a tanıtım açısında büyük bir katkısı olduğunu ifade ederek, "Burada bulunmanız, ulusal bazda yayın ve iletişim sektöründe Ardahan'a ve Çıldır Gölü'ne önemli katkılar yapmıştır. Bunun için ilim ve halkım adına size çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Hava şartları nedeniyle dalış denemesini gerçekleştiremediğini ifade eden Ulusoy, "Dereceler çok düşük. 72 metre paletsizdi, 110 metre de paletli. İki rekor, bunların ikisi de çok rahat yapabileceğimiz derecelerdi. Ben kendime güveniyorum. Ancak hava şartları hiç fırsat vermedi. Çok hazırlıksız oldu" dedi.
      Gelecek yıl tekrar deneyeceğini belirten Ulusoy, "Hala bu heyecan bende var. Çünkü içimde ukde kaldı. Biz Çıldır Gölü'ndeki hava şartlarını hiç hesaba katmadık. Gelecek yıl, bu anlamda çok daha planlı ve hazırlıklı olacağız" diye konuştu.
     5 Şubat'ta Çıldır ilçesine gelen Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, 131 metre yatay dalış rekor denemesini iptal ederek, gölde 110 metreyi paletsiz aşmayı planlamış, daha sonra, dünya rekoru için 72 metreyi paletsiz geçmeyi hedeflemişti.