ÇILDIR DERNEKLERİ BİR ARAYA GELİYOR

ÇILDIR DERNEKLERİ BİR ARAYA GELİYOR

HSYK’nin almış olduğu bir kararla Çıldır Adliyesi kapatılmak istenmektedir.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur; 

        HSYK’nin almış olduğu bir kararla Çıldır Adliyesi kapatılmak istenmektedir. Yıllardır büyük özenle ilçemize hizmet vermekte olan bu kurumun kapatılma kararı her Çıldırlı gibi bizleri de derinden üzmüştür. Çünkü, yıllardır Çıldır’da var olan adliye; Çıldır için çok büyük bir öneme sahiptir. Çıldır’ın sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamasının yanında, Çıldır’ın ekonomisine de büyük katkısı olduğu göz ardır edilmemelidir.

        Adliyeler bir yerlerde kurulurken sadece suçluları bulsun ceza versin mantığıyla kurulmazlar. Adliyeler, hakkın ve hukukunda tecelli etmesini sağlamak için de vardır. Her türlü anlaşmazlık ve uyuşmazlık durumlarının çözümü de adli kurumlarla mümkündür. Adaletin temsil edilmediği yerlerde, insanlar kendi adalet düşüncelerini devreye sokarlar ki bu da o yerde hukuksuzluğu ve anarşiyi doğurur.

        Bu kurumun kapatılmasıyla, Adalet kurumlarından halkımızın yararlanması elinden alınmış demektir. Evet, Çıldır ülkemizde en az suç işlenen ve bu anlamda iş yükünün en az olduğu ilçe olmasından dolayı, bizim için de büyük bir övünç ve gurur kaynağı olmaktadır. Güzel ve şirin ilçemizin böyle anılması bizleri de mutlu etmektedir. Ancak, farklı gerekçeler de bizi endişelendirmektedir. En basit bir örnek verecek olursak; yaş tahsisi yaptırmak için 100 km.lik bir yolu teperek Ardahan’a gidecek olan vatandaş, hem maddi hem manevi hem de zaman yönünden perişan olacaktır. Hele hele ülkemizde adaletin tecelli etmesi yavaş işleyen mekanizmasıyla çok uzun yıllar alacak ve zaman aşımlarından hak ve hukuk yerine getirelemeyecektir.

       İlçemizin coğrafi yapısından kaynaklı kadastro çalışmaları, demiryolu, duble yoların yapımına başlanmış olması nedeniyle, çeşitli kamulaştırma ve anlaşmazlık konuları da gündem de yerini korurken HSYK’ nın böyle bir kararı kabul edilemez bir karardır. Hükümetimizi bu olumsuz kararından vazgeçmeye ve yanlış bulduğumuz bu kararını ilçemiz lehinde düzeltemeye davet ediyoruz.

       Ayrıca bu kapatılma kararı karşısında kamuoyu oluşturma ve ortak hareket etme adına tüm STK’larımız da görev ve insiyatif almaya davet ediyoruz. Tüm Çıldır Derneklerinin görüş ve düşüncelerini paylaşmak, ortak fikirler oluşturmak, insiyatif almak ve  alınacak her hangi bir eylem kararı için 30 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 15.00’ te derneğimizde yapacağımız toplantıya davet ediyoruz. 

        Her şey Adalet için,her şey Çıldır ve Çıldırlı için….

Yönetim Kurulu Adına Başkan

Yaşar GELER