ÇILDIR CHP`DEN BASIN AÇIKLAMASI

ÇILDIR CHP`DEN BASIN AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz yıllarda AKP hükümeti programı olarak uygulanan ve CHP`nin Anayasa Mahkemesine başvurarak iptalini istediği

 

     Geçtiğimiz yıllarda AKP hükümeti programı olarak uygulanan ve CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurarak iptalini istediği ;Anayasa Mahkemesi'nin de bir kereye mahsus 2009 yılında yapılacak mahalli seçimlere katılması yönünde karar verdiği belde belediyelerinin ,seçimlere katıldığı ve 2014 yılında yapılacak seçimlere kadar belediye tüzel kişiliğinin devam edeceği bilinen belediyelerden Aşık Şenlik Belediyesi'nin yine AKP hükümetince saat sabahın 06.30'unda meclisten geçirerek Cumhurbaşkanı'na sunduğu kanun tasarısı ile kapatılacağı tüm halkımızca bilinmektedir.
     Sadece bizim ilçemizi değil Türkiye'deki pek çok ilçeyi idari sıkıntıya sokan bü türden karar ve uygulamalarda sesi soluğu çıkmayan iktidar partisinin ilçemiz teşkilatı,Aşık Şenlik Belediyesi'nin kapanmasında da aynı tavrı sürdürmekte,hatta tepkisizlikle bu kararları onaylamaktadırlar.
   Hal böyleyken,yıllardır Çıldır'ın sancak merkezliğinden  adeta köye dönüşmesine neden olan bir takım gruplar,ilçe merkezimizde son yıllarda Çıldır tarihine yakışan ve eski günleri yeniden ortaya çıkaracak idari uygulamaları nasıl engelleyeceklerinin telaşına düşmüşlerdir.
    Artvin'den Borçalı'ya;Zarşad'dan Ahıskaya,Oltu'ya uzanan bir coğrafyanın adı olan Çıldır adı ve onun idari merkezi Çıldır'ın ne anlam taşıdığından bihaber bu kişiler;ÇILDIR'IN GELECEĞİNİ KURMA çalışmaları yapan  ve bu yönde adımlar atan partimiz mensubu yöneticilerimize iftiralar atarak elde etmek istediklerine saygı değer Çıldır halkı nezdinde ulaşamayınca,bu kez Çıldır'a bağlanan köylere,Çıldır'a bağlanma iradesinde bulunan Aşık Şenlik beldemize insafsızca ve utanmazca saldırma siyasetine başlamışlardır.Şunu bilin ki biz şimdilik Aşık Şenlik Belediyesi'nin kapanmaması için halen ne yapabilineceği ile uğraşmaktayız.
    Yıllarca Merkez olarak adlandırılan ilçemizin idari sınırları değil tarihi sınırlarının da misyon ve vizyonumuz içerisinde olduğu,Türk tarihinin çelikten şahsiyeti Aşık Şenlik'in adını taşıyan beldemizin saygı değer insanlarına iftira atma cüretini ahlak ve vicdanla bağdaştırmanın mümkün olmadığını açıkça belirtiyoruz.O Aşık Şenlik kasabası ki Kurtuluş Savaşımızın direniş merkezi olmuştur.Buna dahi pervasızca saldırı olurken artık susmamız ilçemize de kötülük olacaktır.
  Küçük olsun,benim olsun mantığıyla  2009 yılında 1500 nüfusa kadar düşürülen Çıldır ilçe merkezimizin,Belediyelerimizce yapılan çalışmalar sonucu yeniden 2000 nüfuslara çıkarıldığını,hedefimizin 5000'leri geçmek olduğunu tüm kamuoyuna açıklıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak ÇILDIR'IN GELECEĞİNİ KURUYORUZ. Çıldır ve Çıldır Coğrafyasının gelecek güzel günleri için de her bedeli ödemeye hazırız.AKP  Belediye başkanı aday adayının daha adayken yaptığı,kırıcı,bölücü ve aşağılayıcı zihniyet ve anlayışını da şiddetle reddedip,kınıyoruz.
      Köyleri değil dağı taşı,ovası toprağıyla biz Çıldır'ız,Çıldır'da bizdir,bizim partimizde  'ben' yoktur;sadece bu günle değil tarihi sınırlarıyla da… Bu da böyle biline.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                        CHP Çıldır İlçe Başkanlığı