ÇILDIR BELEDİYESİ AŞIK ŞENLİK KASABASI İÇİN NASIL BİR KARAR ALMALIDIR ?

ÇILDIR BELEDİYESİ AŞIK ŞENLİK KASABASI İÇİN NASIL BİR KARAR ALMALIDIR ?

Aşık Şenlik kasabasının kapanması kesinleşmesinin ardından şimdi ne olacak sorusu sorulmaya başlanmıştı ki Aşık Şenlik Belediye Encümeni geçtiğimiz gün toplanarak 3 mahalle olarak Çıldır İlçesine bağlanma kararı aldı.

         Aşık Şenlik kasabasının kapanması kesinleşmesinin ardından şimdi ne olacak sorusu sorulmaya başlanmıştı ki Aşık Şenlik Belediye Encümeni geçtiğimiz gün toplanarak 3 mahalle olarak Çıldır İlçesine bağlanma kararı aldı.
       
       Tabii ki kasaba halkının düşüncesi nedir ne değil net bilinmezken eksik toplanan encümen bu kararı alarak Çıldır Belediyesine yolladı.

Şimdi gözler Çıldır Belediye Başkanı ve encümenin de !
       
        Aşık Şenlik halkı için belki de köy olmaktan kurtuluş, belediye hizmetlerinden faydalanma adına alınmış doğru bir karar, her ne kadar kasaba halkına ve encümenin tamamına sorulmamış olsa da.

       Benimde içinde bulunduğum 9 belediye encümeni ve belediye başkanı dahil tabii herkes katılırsa 10 kişi Çıldır ve Aşık Şenlik için cuma günü çok ama çok önemli bir karar alacağız. Omuzlarımız da çok büyük bir yük var. Öyle ki düne kadar köylerin ilçeye bağlanması için en çok ben mücadele ederken bugün kararsız bir durumdayım. Aslında kararlıydım hem de çok. Ama 2 gündür beni ziyaret ederek rahatsızlıklarını dile getiren ilçe halkı evet dememem konusunda ısrarcı olmalarının yanı sıra söyledikleriyle de benim karar aşamasında çok daha objektif düşünmemi ve yanlış bir adımda ilçeyi belki de bataklığa sürükleyecek bir duruma ortak olmama konusunda fikirlerin oluşmasına sebep oldu.
 
       Daha önce de Yıldırımtepe köyünün Çıldır İlçesine mahalle olarak bağlanma konusunda encümenlerin bana gösterdiği tepkiyi şimdi hatırlıyorum da, diyorum ki bunlar yarın ne yapacaklar nasıl bir karar alınmasına vesile olacaklar acaba. O zamanda basına yansıyan haliyle ve Adem Yavuz Vural’ın kalem aldığı yazıyı da okuyunca encümen toplantısında neler yaşanacağını inanın tahmin bile edemiyorum. Yıldırımtepe köyünün 7 Bin TL elektrik borcunu çok görüp bağlanmasını istemeyen belediye encümenleri 3 Milyon (bugün ki para ile 3 trilyon) borcu olduğu söylenen belediyenin ilçeye bağlanmasına evet mi diyecekler?

       Tabii bunların dışında ilçe halkının daha çok hizmet açısından olayı bakışı var ki çokta haklılar. Çıldır ilçemizde hala yapılmamış bir sürü ara yol var, tıpkı Aşıkşenlik kasabasında çamurdan geçilmeyen başsağlığı için gittiğimiz yerlerde arabamızdan inemediğimiz yollar gibi. Her Belediye encümen toplantısında başkanımızın yine icra geldi diyerek bizleri umutsuzluğu ittiği, borç ödemekten hizmet etmeye ödenek bulamadığımız bir belediyenin yine bir borç batağında ki kasabayı bünyesine katarak ne yapacak merak ediyorum.

       Ben köylerin bağlanmasını hala en çok isteyen biriyim. Köylerin bağlanmasında belediyemiz hiçbir borç yükü gelmediği gibi köylerle de gelen ödenek artacak ve hizmet şansı doğacaktır. Ama bu durum Aşıkşenlik kasabası için geçerli değil. Bunun içinde eğer Aşık Şenlik kasabası bize bağlanacaksa ilk önce köy olmayı tercih edip borçları devlete devredecek. Daha sonra ise Çıldır ilçemize bağlanması için çalışma başlatılacaktır.  Yoksa böyle oldu bitti, çeşitli seçim senaryolarının konuşulduğu, pazarlıkların yapıldığının söylendiği bir durumda Aşık Şenlik kasabasının bağlanması ne kadar doğrudur. Amacımız hizmet mi yoksa çeşitli senaryolarla seçimlerde öne çıkmak mı olmalıdır?  Bunu ilk önce halka anlatmalıyız. Aşık Şenlik Kasabasının bağlanmasını istiyorum ama bize külfet getirecekse, yerinde sayan ilçemizi geriye götürecekse, icralar hergün daha da artacaksa, hizmet tamamen bitecekse her iki belediye halkı da cefa çekecekse, birilerinin siyasi çıkarlarına alet edilecekse bu bağlanma olayına ben kalsın derim.

       Aşık Şenlik kasabasının bağlanması konusunda ben ve diğer encümen arkadaşlarımın tabii ki ellerini taşın altına koyacağı kesindir. Yalnız sonuçta yaşadığımız ilçeye ve bizlere oy vererek seçen kişilere de saygı göstermek boynumuzun borcudur. Aşık Şenlik Kasabasının Çıldır ilçesine bağlanmasında tıpkı Eşmepınar köyünde olduğu gibi halka sorulmalıdır, gerekirse referanduma gidilmeli, gerek Aşık Şenlikte gerekse Çıldır ilçesinde. Her iki belediye başkanı da Cumhuriyet Halk Partisinden değil mi, herkesten daha çok demokrat, daha çok halkçı değiller mi? O zaman en doğru karar hem Aşık Şenlik hem de Çıldır İlçesi için bu bağlanma olayı halka sorarak karar alınmasıdır.

     Yoksa alınacak kararın sonunda sonuç olumsuz çıkar ve her iki belediye haklıda huzursuz olursa bunun vebali çok ağır olur…
     
      Unutmayalım ki siyasi çıkarlara alet edilen her olayda sadece 3, 5 kişi kazanmış halk ise kaybetmiştir.