CANCUR FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

CANCUR FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

Çıldır’da ki çeşitli derneklerce yörede yetişen meyvelerin tanıtımı amacıyla bu yıl ilk kez "Çıldır Cancur Festivali" gerçekleştirildi.

    Çıldır ilçesinde otogar arkasındaki çayırlık alanda düzenlenen etkinlik, yörenin sevilen aşıklarının sahne almasıyla başladı.
    Aşıkların bir birinden güzel söyleşileri  ve atışmaları katılımcılar tarafından büyük ilgi ile karşılandı.
    Çıldır Cancur Festivali organizasyon Komitesi Başkanı Soner Akçay yapmış olduğu konuşmada, dernekler olarak bir araya gelip Çıldır'ın Kurtkale bölgesinde yetişen meyvelerin tanıtımı için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
    Katılımın yoğunluğunun kendilerini sevindirdiğini dile getiren başkan Akçay, "Üreticilerimiz hem bugün buraya getirdikleri meyvelerin tanıtımını yapma fırsatı buluyor hem davetlilere ikram ediliyor hem de satışını gerçekleştiriyor.  Yüzyıllardır bölgemizde yetişen ve son derece güzel bir aroması bulunan bu kıymetli ürünümüz  inşalllah hakettiği değeri daha fazla görecektir. Festivalimiz inşallah amacına ulaşır." diye konuştu.
    Festivale ürünleri ile katılan üreticiler ise bu etkinliğin çok önemli olduğunu belirterek meyvelerinin daha çok tanınıp değerleneceğini ifade ettiler.
    Festivalde üreticiler yetiştirdikleri meyveleri kurdukları stantlarla davetlilerin beğenisine sundular.