ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ ARDAHAN´DA KUTLANDI

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ ARDAHAN´DA KUTLANDI

18 Mart Şehitleri..

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 103´ncü yıl dönümü dolayısıyla Ardahan´da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

  Merkez Camisinde sabah namazında şehitler için Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikler, Halilefendi Mahallesi´nde ki Şehitlikte devam etti. Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitliğe bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu, şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Vali Mehmet Emin Bilmez, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy şehitlik defterini imzaladı. Tören sonunda şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dua edildi. Şehitlikte ki törenin ardından Yanık Cami anıtına geçilerek, 1915 yılında Ermeni çetelerince cami içerisinde şehit edilen 300 Osmanlı Türk´ü için dua edildi. Burada ki törenin ardından, Ardahan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ziyaret edildi. Vali Bilmez ve protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

 
  Etkinlik daha sonra Gençlik Merkezinde devam etti. Programda öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi´ni anlatan şiir, tiyatro ve oratoryo gösterileri sunuldu. Programın sonunda Şehit yakınları ve Gaziler onuruna yemek verildi. Vali Bilmez ve eşi Meral Bilmez, yemeğe katılan şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti.