ÇANAKKALE

ÇANAKKALE

Çanakkale bir savaş değildir...

     Çanakkale bir savaş değildir. Çanakkale Mazlumun zalimlerin karşısına dikilişi, İmanın ve İnancın küfre galip gelmesi, yokluğun ve yoksulluğun yerine onur ve şerefi koyanların her zaman üstün olduklarının tarihe ispatıdır. 
     Bir tas şekersiz üzüm hoşafı ile çeyrek somuna katık olarak inanç ve kararlılık eklendiğinde ortaya çıkan bilimin bile açıklayamadığı o kudretli gücün ispatıdır Çanakkale. 
Her siperde ölüme adeta meydan okunan, Şehadet mertebesine ulaşmak için adeta bir, biri ile yarışılan, anaların gözlerinden sakındığı kınalı kuzularını vatana kurban olsunlar diye cepheye yollanan yiğitlerin kanları ile yazdığı emsali görülmemiş bir zaferdir Çanakkale.
     Dünyadaki tüm zalimlerin birleştiği, en son teknik ve teçhizatla kuşanıp bire karşı bin mermi attığı ancak iman yeleğini giyen aslanların bine karşı bir mermiyle kazanılmış bir destandır Çanakkale.
      Sadece siperde savaşla değil, yüreklerde dua ve niyazla, semaya açılan ellerin Mevla´ya gönül dolusu yakarışlarla ve samimi olarak yüreklerden gelip gözlerden dökülen yaşlarla kazanılmış insanlık onurudur Çanakkale.
    Elleri kınalı Mehmet´in, Bakü´den, Şamdan, Adıyaman´dan, İskeçe´den, Gümülcine´den Denizli´den, Kars´tan, Trabzon´dan, Ordudan, Maraş´tan ve nice yerlerden kopup gelen şanlı bir ecdadın şahlanışıdır Çanakkale. 
     Bir değil 10 insanın kaldırmakta zorlandığı top mermisini bir hamlede tek başına kaldıran Koca Seyidin zalim dünyanın bacasından aşağı bıraktığı mazlum mermisidir Çanakkale.
     Bin eli silahlı düşman askerine karşı elinde mühimmatı kalmayan 2 tane askerine ?Süngü Tak Geriye Dön´ Komutu vererek adeta Dünyayı geriye döndüren Gazi Mustafa Kemalin doğduğu yerdir Çanakkale.
     Çanakkale´de Bu Cennet Vatanın Bekası İçin Can Veren Aziz Şehitlerimiz Ruhunuz Şad Mekânınız Cennet Olsun. Biliniz ki Sizin Kanlarınızla Sulanan Bu Topraklar Son Vatan Evladının Kanlıyla Sulanana Kadar Bizim Vatanımız Olmaya Devam Edecektir.

Sinan KARAÇAY