ÇAĞRI MERKEZİNİN AÇILIŞI YAPILDI

ÇAĞRI MERKEZİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Türk Telekom iştiraki...

   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan´ın katılımı ile ilimizde faaliyete başlayan Türk Telekom iştiraki AssisTT Çağrı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış için düzenlenen programa Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Vali Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AssisTT Genel Müdürü Cemil Yıldırım,çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.
   Açılış için Ardahan´a gelen Bakan Arslan, şehrin girişinde Vali Bilmez, Ardahan Milletvekili Atalay, protokol üyeleri tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından çağrı merkezinin açılış programına geçildi.
BAKAN ARSLAN: ?ÇAĞRI MERKEZLERİ, ÜLKEMİZ EKONOMİSİNE 3 MİLYAR 600 MİLYON KATMA DEĞER SAĞLAYIYOR?
    Burada bir konuşma yapan Bakan Ahmet Arslan, ?Ne mutlu bize ki iki sene önce bunun lafını ederken, yapılabilir mi, Ardahanlı gençler buna hazır hale getirilebilir mi diye konuşurken, bugün açılışını yapıyoruz ve gençlerimiz inşallah burada AssisTT şemsiyesi altında ülkemize, ülkemiz insanına hizmet edecekler. Dünya çapında bu sektörde çalışan 13 milyon insan var. Ülkemizde de bu rakam 85 ila 90 bin aralığında. Bu rakamında yüzde 50´sinden fazlası Anadolu illerindedir. Bu, Anadolu kentlerimize, küçük illerimize verdiğimiz değerin bir göstergesidir. İnşallah Ardahan 23´ncü ilimiz oldu. Bu sektörün oluşturduğu katma değer ise 3 milyar 600 milyon liranın üzerinde ülkemizin ekonomisine de katma değer oluşturan stratejik sektörlerden bir haline geldi. Bunu da memnuniyetle ifade etmek isterim. Bu sektörün sadece Anadolu şehirlerimizin ekonomisine katkısı yıllık ortalama 500 milyon lira değer yaratacak bir rakama geldi? dedi.
    16 yıldır millete hizmet için çalışıyoruz diye devam eden Bakan Arslan, ?Son 16 yıldır susuz kalmış, yolsuz kalmış, aşsız kalmış, hastaneden, eğitimden yoksun kalmış milletimiz için yatırım üstüne yatırım yapıyoruz ve milletimizi bu dertlerden kurtarıyoruz. Milletimizin yolunu yapıyoruz, milletimizin suyunu getiriyoruz, milletimize okullar yapıyoruz, hastaneler yapıyoruz ve inşallah altyapısı olan şehirlerimize bundan sonra yaptığımız hizmetlerle özel sektöründe gelip fabrika kurmasını sağlamış olacağız. Eğer yolları yapmazsanız, şehirleri ulaşılabilir hale getirmezseniz, buralara fabrika da gelmez, çağrı merkezi de gelmez. İşte biz sizin için, size istihdam oluşturmak için şehirlerimizi kalkındırmak için, ekip ahengiyle çalışmaya devam ediyoruz? diye konuştu.
VALİ BİLMEZ: ?İLİMİZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR GELİŞME?
     Çağrı Merkezinin Ardahan için oldukça önemli bir gelişme istihdam kapısı olduğunu söyleyen Vali Mehmet Emin Bilmez; ?İlimizde istihdam imkanının sınırlı olması, gençlerimizin en önemli sorunlarından biridir. Orta vadede inşallah 200 civarında gencimize istihdam imkanı sağlayacak olanbu çağrı merkezinin ilimizde açılmış olması ilimiz için oldukça önemlidir. Bu vesileyle çağrı merkezinin açılmasını sağlayan Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan beye şahsım ve Ardahan halkı adına şükranlarım arz ediyorum. Ayrıca, bu çağrı merkezinin açılması için hem Ardahan´da hem Ankara´da süreci sürekli olarak takip eden ve Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay´a da şükranlarımızı sunuyoruz. Çağrı merkezinin bir an önce açılması için üstün gayret gösteren AssisTT Genel Müdürüne ve mesai arkadaşlarına da teşekkür etmek istiyorum. Çağrı merkezinin açılmasında ki önemi ortaya koyarak çalışma ofislerini ve meclis salonlarını, meclis binasını hiç tereddüt etmeden AssisTT´e tahsis eden İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Çağrı merkezinin, gençlerimize, Ardahan´ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum? dedi.
MİLLETVEKİLİ ATALAY: ?CİDDİ BİR İSTİHDAM SAĞLAYACAK?
     Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da, ?Bugün, güzel bir başlangıç yapıyoruz. AssisTT burada bismillah diyerek, bundan sonra ki süreçte sayıyı da arttırarak bu sektörde ciddi bir istihdam oluşturacak.
Ardahan´ımız için çok önemli olan bu çağrı merkezini ilimize kazandıran Ulaştırma Bakanımıza ve çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.
ASSİSTT GENEL MÜDÜRÜ YILDIRIM: ?GENÇLERİMİZE İSTİHDAM SAĞLAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ?
    AssisTT Genel Müdürü Cemil Yıldırım da, "Türk Telekom´dan aldığımız güçle sektörümüze öncülük ediyoruz. Kurumlara bir temas noktası olarak en iyi hizmeti sunuyor, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkartmalarına destek veriyoruz. Anadolu´da hayata geçirdiğimiz yatırımlarla da bölgedeki özellikle gençlerimize istihdam sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ardahan çağrı merkezimizde çalışan 60 müşteri temsilcimizin, 55´i 30 yaş altında ve yüzde 75´i kadınlardan oluşuyor. Ayrıca 33 çalışanımız üniversite öğrencisi. Buradaki arkadaşlarımız aynı zamanda serhat şehrimiz Ardahan´ın ekonomik kalkınmasında da önemli rol oynayacak" dedi.