BUZAĞI GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

BUZAĞI GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Karsın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasında bir ve 4 aylık 39 buzağı yarıştı.

              Karsın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasında bir ve 4 aylık 39 buzağı yarıştı.
             Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından yürütülen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında, Kars Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Isısu köyünde "Suni Tohumlama Güzel Buzağı Yarışması" düzenlendi.
       Yarışmaya, çiftçiler bir ve 4 aylık 39 buzağıyla katıldı. İki ırkta yapılan yarışmada, jüri en güzel buzağı değerledirmeler sonucunda belirledi.
         Programda, montofon ırkında Osman Nuri Karabayır'a ait "Tosun Paşa" isimli buzağı, simental ırkından ise Kahraman Yılmaz'ın "Sonunda" adlı buzağısı birinci oldu.
           Yarışmada birinciler cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi, diğer buzağı sahiplerine ise birer çuval yem verildi.
           Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, burada yaptığı konuşmada, suni tohumlama faaliyetinin bölgedeki üreticiler tarafından artık kabul gördüğünü ve suni tohumlama projesinin başarılı olduğunu görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
          DSYB Başkanı Fevzi Kaya da Türkiye'de suni tohumlamanın daha da yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, birlik olarak Kars'ta bu yıl içerisinde 10 bin suni tohumlama yapıldığını ve önümüzdeki yıl bu sayıyı 30 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. 
           Projenin Kars sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sadık Yayla ise BTC tarafından desteklenen projede, Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattının geçtiği yerleşim birimlerinde girişimcilere ve sivil toplum kuruluşlarına küçük destek fonlarının verildiğini belirterek, hayvancılık bölgesi olan Kars'ta suni tohumlamanın önemsenmesi gerektiğini ifade etti.