BUZAĞI DESTEĞİ BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

BUZAĞI DESTEĞİ BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Hayvancılık destekleri ile ilgili uygulama tebliğinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Tarım İl Müdürlükleri buzağı destek başvuru süreleri ile ilgili yetiştiriciyi bilgilendirmek için duyuru yapmaya başladı.

    Tarım ve Orman İl Müdürlükeri, bir duyuru yayınlayarak 2023 yılı 1'inci dönem buzağı desteklemelerinin başladığını hatırlatarak, yetiştiricileri destekleme başvurularını zamanında yapmaları konusunda uyardı. 
    Yayınlanan duyuruda şunlar kaydedildi: "2023 yılı "Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama  Tebliği" (2023/41) kapsamında Buzağı Destekleri müracaatları başlamış olup; suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 1.150 TL, ilkine buzağılama yaşı en fazla 960 gün veya son iki buzağılama arası süre 600 gün olan ineklerin buzağılarına ilave 300 TL/baş, suni tohumlama yapılarak doğan buzağılara ilave 450 TL/baş, ayrıca suni tohumlama buzağılarına döl kontrolü ilave desteği olarak 200 TL ödeme yapılacaktır.
HANGİ BUZAĞILAR DESTEKTEN YARARLANACAK?
Desteklemeden yararlanmak için buzağıların;
-2023 yılı içerisinde doğmuş olması,
-Küpelenerek TÜRKVET  ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması,
-Doğduğu işletmede canlı olarak en az 120 günü tamamlamış olması,
-Programlı aşılarının (Şap ve Brusella aşıları) tamamlanmış olması,
-  İlkine buzağılama yaşı en fazla 960 gün veya destekleme kapsamındaki buzağılaması ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre en fazla 600 gün olan ineklerden veya embriyo transferi sonucu doğan ve diğer şartları sağlayan buzağılara ilave destek verilir.
-Destekleme ödemeleri buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacaktır.
    Değerli çiftçilerimizin buzağı desteklemesinden yararlanmak için aşağıda belirtilen tarihler arasında İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.
1.Başvuru dönemi: 02.01.2024 tarihine kadardır. Bu dönemde başvurusu olmayan yetiştiriciler,  bir sonraki destekleme döneminde başvuru yapabilirler.
2.Başvuru dönemi: 1/4/2024-17/06/2024 tarihleri arasındadır. 17.06.2024 tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmez, destekleme kapsamına alınmaz.
   Ayrıntılı bilgi için İl/İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeniz önemle duyurulur."denildi.