BURADA KALMAMALI!!

BURADA KALMAMALI!!

BUGÜN YAPILAN EYLEMLER 9 TEMMUZA KADAR GENİŞ BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİLMELİ.

 

        Bugün Çıldır halkı bir kez daha duyarlılığını gösterdi.Adliyenin kapanmaması için geçte olsa tepki verdi.Ne kadar başarılı olunur onu bilemem ama adliyenin geri gelmesi için çeşitli eylemlere devam edilmeli.

        Biz bir ay önceden başladık bunu duyurmaya ama, kimse oralı olmadı.Öyle ki tepki olsun diye belki uyanırlar diye’’Adliye Kapanıyormuş Kapansın’’ diye bir yazı yazdım. Geçmişten ders çıkarırızda adliyenin gitmesine engel oluruz diye.Yazımı anlayanlarda oldu, anlamaya yeteneği olmayan basiretsiz ve zeka seviyesi düşüklerde oldu. Sanki adliyeyi ben kapatıyormuşum gibi sağda solda ucuz politika yaparak beni HSYK VE ADALAT BAKANLIĞI’nın yerine koyarak karalama kampanyası başlattılar. Ama çok şükürki halkımız oy verip seçtiği sonrada elinden hiçbir iş gelmeyen ukala kesimin sözüne inanmadı.

         Yazılıp çizilenler sonucu başta Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün,Ak parti ilçe Başkanı M.Fatif Kılınç, CHP İlçe Başkanı Nevzat Şirin,MHP İlçe Başkanı Gürşat Şükrüoğlu ve Taşdeğirmen Köyü Muhtarı Balakişi Karataş öncülüğünde Tertip komitesi kurularak bir eylem planı hazırlandı.

         Tertip komitesinin bugün başlattığı eylem planı, köy muhtarlarının ve vatandaşların desteği sonucu büyük bir kalabalıkla gerçekleşti. Öyle ki tertip komitesinin dışında gelişen çeşitli eylemlerde oldu. Oturma eyleminden, sazlı sözlü eyleme, kadınların çocukların katıldığı geniş kapsamlı bir eylemki insanımızın duyarlılığını bir kez daha duyurdu eşe dosta.

         Şimdi ne olacak diye hemen sormamız lazım.Tamammı devammı diye? Şu bir gerçekki Adliyemizin kapanma yazısı gelmiş ve 9 temmuz günü tamamen Çıldırdaki işlevi son bulacak. İşte önemli olan 9 temmuza kadar daha neler yapmalıyız, yapabiliriz?

         Burada Tertip Komitesi hemen bir heyet hazırlayarak Ankaraya göndermelidir.Ankarada ise her 2 vekille birlikte Çıldırlı işadamları ve bürokratları alarak gerekli yerlerle görüşülmeli ve sonuç almak için çaba sarf edilmelidir. Çıldır da ise hukuk kuralları çerçevesinde eylemlere devam edilmelidir. 9  Temmuza kadar  bu eylem planını uygularsak başarılı olacağımızı düşünüyorum. Yoksa sadece Çıldırda yapılan eylemler etkili olmayacağı gibi Adliyenin açılmasıda zor olacaktır.

         Kısaca Ankara ve Çıldır hatta Ardahan da dahil olmak üzere parti ayrımı yapmaksızın bu olayın üzerine gidip Adliyenin kapanmasına  engel olabiliriz. Olmaz diye bir şey yok,  bunun örneğini hemen burnumuzun dibindeki Posof ta gördük. Posoftan Ankaraya giden yaklaşık 10 orada gereken girişimleri yaparak olumlu sonuç aldılar.Şimdi ne kadar geç gibi görünsede 9 Temmuza kadar olumlu sonuç almak için birlik ve beraberlikten taviz vermeden mücadeleye devam etmeliyiz.