Bu Protokol Deniz Yılmaz Anısına İmzalandı

Bu Protokol Deniz Yılmaz Anısına İmzalandı

Ardahan Kent Konseyi ile Abdullah Gül Üniversitesi(AGÜ) arasında

       Ardahan Kent Konseyi ile Abdullah Gül Üniversitesi(AGÜ) arasında iklim değişikliği çerçevesinde sürdürülebilir kalkınma amaçları atölye programı için ortak çalışmaların yapılacağı bir iş birliği protokolü imzalandı. Protokol Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan ve AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz tarafından imzalandı.

        Protokol ile iki kurum arasında “Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” çerçevesinde iklim değişikliği, su ayak izi, karbon ayak izi, gıda israfı, nitelikli eğitim, kültürün sürdürülebilirliği, akıllı şehirler ve toplumlar, temiz enerji, karasal ve su ekosistemleri gibi konuları içeren ortak çalışmalar gerçekleştirilecek. Protokol kapsamında Ardahan’da ilk, orta ve lise kademesindeki çocuk ve gençlere atölye çalışmaları ile iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konusunda eğitimler verilecek.

     Protokol ile ilgili açıklamada bulunan Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, "Ülkemizin en önemli üniversitelerin biri olan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ile yaptığımız bu protokol için öncelikle AGÜ Rektörü Sayın Cengiz Yılmaz’a ve hocalarımıza teşekkür ederim. Geleceğimizin en önemli konusu olacak olan iklim ve su konuları olmak üzere sürdürülebilir kalkınma amaçları konu başlıklarında önemli çalışmalar yapacağız. Şehrimiz için Büyük önem arz eden bu konularla ilgili yaptığımız protokolü geçtiğimiz gün kaybettiğimiz yol arkadaşımız Deniz Yılmaza ithaf ediyoruz" diye konuştu.