BU DA KAPANIYOR !!

BU DA KAPANIYOR !!

VALİ SEYFETTİN AZİZOĞLU’NUN, BELEDİYE BAŞKANI FARUK KÖKSOY’UN, SİYASİ PARTİLERİN, KURUM MÜDÜRLERİNİN, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ KAN VERMEK İÇİN SÜREKLİ DESTEKLEDİKLERİ VE KAMUOYUNDAN HİÇ DÜŞMEYEN KIZILA

            Geçtiğimiz aylarda başkanlık seçiminde entrikalara sebep olana Kızılay başkanlığı seçimi sonrası göreve başlayan yeni yönetim Kızılay şubesinin içerisinde bulunan sıkıntıları bir türlü çözemiyorlar.
             Emekli imamın başkanı olduğu Ardahan Türk Kızılay’ı şimdide kızılay’ın bir birimi olan  kan merkezinin kapatılmasıyla karşı karşıya kaldı.
            Sosyal projeler ve etkinlikler anlamında hiçbir faaliyeti bulunmayan Kızılay şubesi bir kan merkezine dahi sahip çıkamıyor.
            Kan merkezinin öneminin fakında olmayan Ardahan Kızılay şubesi yönetimi kapanmaması için hiçbir girişimde bulunmadığı iddia ediliyor.
              Geçen yıl Ardahan genelinde yaklaşık olarak 6 bin kan toplayan kan merkezinin bölge halkı için ne kadar önem taşıdığı görülmekte, “bir ünite kan üç hayat kurtarır” sloganıyla güçlenen Kızılay kan merkezinin kapatılacağı bilgisi alındı.
           Edinilen bilgiye göre bir doktor bir hemşire bulamayan Kızılay yönetimi bu kadar önemli ve hassas bir durumda vurdumduymaz davrandığı iddia ediliyor.
          Türk Kızılay’ı genel başkanlığından bir yetkili, Ardahan Kızılay şubesiyle irtibata geçerek doktor ve hemşire bulunmaması halinde önümüzdeki aylarda kapatılacağını söylediği alınan bilgiler arasında, Kızılay başkanlığı için haftalarca kulis yapmasını bilen başkan kan merkezinin kapanmaması için hiçbir girişimde bulunmadığı iddia ediliyor.
          Kızılay başkanının Kan merkezinin kapanması halinde Ardahan halkına nasıl bir cevap vereceği ise merakla bekleniliyor.  
                               
                                                                                     KAYNAK : www.ardahanserhathaber.com