BROŞÜR DAĞITIP UYARDILAR

BROŞÜR DAĞITIP UYARDILAR

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hayvan hırsızlığı olaylarının yaşanma ihtimaline karşı dikkati artırmak adına afiş ve broşür dağıttı.

  Ardahan´da geçimlerini hayvancılığa bağlı olarak sürdüren vatandaşların büyük zorluklarla sahip oldukları hayvanlarının, geçimini illegal yollardan sağlamayı meslek haline getirmiş kişiler tarafından çalınması, aile ekonomileri ile ülke ekonomisine önemli ölçüde zararlar veriyor.
    Ardahan İl Jandarma Komutanlığı, hayvan hırsızlığı olaylarının yaşanma ihtimaline karşı afiş ve broşür dağıtımı yaparak üreticilerin daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
    Ardahan İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında meydana gelen hayvan hırsızlıklarını engellemek ve vatandaşları bilgilendirmek için hazırlanan afiş ve broşürleri vatandaşlara dağıtarak, hırsızlık olaylarına karşı alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı.  
    Hayvan hırsızlığı olayları ile mücadelede hayvan sahiplerinin alabileceği tedbirler kapsamında;
    “Hayvanların bulunduğu ahır, barınak duvarlarının sağlamlaştırılarak, demir kapı ve en az 2 kilit sistemi ile tedbir alınması gerekmektedir. Hayvan barınaklarının çevresi projektörler ile aydınlatılmalıdır. Hayvan barınaklarının etrafında gece ve gündüz bekçi köpekleri bulundurulmalıdır. Hırsızlık ile mücadelede şüphelendiğiniz her durumda vakit kaybetmeden 156 jandarma imdat hattını 24 saat arayabilirsiniz. Hayvan barınaklarının kapısı oturduğunuz evden görülebilecek şekilde olmalıdır. Hayvan barınaklarının etrafına kamera sistemi kurulması hırsızları yakalamada çok önemli faktör olduğu unutulmamalıdır. Hayvan barınaklarının etrafı dikenli tel ve çift ile çevrilmelidir. Hayvanlarınızı arazide ve yaylalarda kesinlikle başıboş bırakmayınız. Hayvan sürülerinin bulunduğu yerde çoban sayıları arttırılmalı ve çobanlar güvenilir kişilerden seçilmelidir. Çobanlara emanet ettiğiniz hayvanlarınızı sürekli olarak kontrol ediniz. Büyük zorluklarla alıp yetiştirdiğiniz hayvanlarınızı hırsızlara hediye etmeyin. Jandarma her türlü konuda siz ve vatandaşlarımızın yanında olup; şüphelendiğiniz her durumda jandarma imdat 156 hattını arayabilirsiniz” uyarıları yapıldı.