www.cildirgoyce.com

BİZİ ONURLANDIRDINIZ

BİZİ ONURLANDIRDINIZ

Gazetemizin düzenlemiş olduğu kaz gecesiyle Ardahan ve Çıldır ilçesinin kurum amirlerini bir araya geldi.

 

          Gazetemizin düzenlemiş olduğu kaz gecesiyle Ardahan ve Çıldır ilçesinin kurum amirlerini  bir araya geldi.
            Gazetemizin Ardahan Üniversitesi Çıldır Meslek Yüksekokulu sosyal tesislerinde vermiş olduğu yemeğe ilgi büyüktü. Yemeğe Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun yanısıra, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, İl Jandarma Alay komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, Vali yardımcıları Deniz Pişkin, Kadir Taner Eser,  Ardahan Ak Parti İl Başkanı Yunus Baydar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mete Özdemir, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ziya Kara, Ardahan Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Alper Karadağ, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, Çıldır 9. Hudut Tabur Komutanı Yrb.Duran Uzunbel,Çıldır İlçe Emniyet Amiri İlker Küçükhıdır, Yazı İşleri Müdür Adem Eren, Mal Müdürü Yaver Metin Yılmaz, Ziraat Bankası Müdürü Hüseyin Özöter, Tarım, Gıda ve Hayvanclık İlçe Müdürü Abdulkadir Şimşek, İlçe Nüfus Müdürü Muhlis Adıgüzel, Aşıkşenlik Tarım Kredi Koopretif Müdürü Nevruz Gündoğdu, İlçe Tedaş Müdürü Gürbüz Arpaçay, İlçe Özel İdare Müdürü Yusuf Coşkun, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Bçvş. Selim Erdem, Çıldır Meslek Yüksekokulu Koordinatörü Çağrı Coşkun, Köylere Hizmet Götürme Birliği Personeli Muharrem Othan, Gazeteciler Günay Nuh, Özgür Murat Taştan, Deniz Başlı ve Çıldır Manşet Gazetesi ekibi katıldı.
         Yemek öncesi Çıldır Manşet Gazetesi adına konuşma yapan Ahmet Rıfat Vural ''kötü hava şartlarına rağmen bizleri kırmayıp davetimize katılan başta sayın valimiz Seyfettin Azizoğlu olmak üzere, tüm kurum amirleri ve gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yazılı ve görsel olarak 5 yıldır sürdürmüş olduğumuz ilkeli ve dürüst gazetecilik anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bugün burada gazetemizin vermiş olduğu yemeğe ilgi göstermeniz bizim bu işi ne denli doğru yaptığımızın göstergesidir. İlçemiz gelişmeye ve büyümeye en müsait ilçe konumundadır. Bu kriterler göz önüne alındığında sayın valimizden bu güzel gecede ilçemizin geleceğine dair yeni atılımlar bekliyoruz. Gönül isterdiki bugün burada yerel yöneticiler, Çıldır ve Aşıkşenlik Belediye Başkanları,Çıldırlı Chp İl Başkanı ile CHP ve Mhp İlçe başkanıda bulunsun. Lakin çeşitli bahanelerle yemeğimize katılmadılar. Siyasileri temsilen bugün burada bulunan Ak Parti İl ve İlçe Başkanına ayrıca teşekkür ediyorum'' dedi.
          Yemeğin ardından Çıldır ilçesi hakkında konuşma yapan Vali Azizoğlu '' Çıldır, birkaç yılda eski ihtişamına kavuşacaktır. Osmanlı döneminde sancak beyliği yapmış güzel ilçemiz tarihi esintileriyle ve doğal güzellikleriyle önemli bir yere sahiptir. 
Çıldır Adliyesi ile İlgili Çalışmalar Sürüyor
         Kapatılan Çıldır Adliyesi ile ilgili konuşan Azizoğlu '' Sayın Adalet Bakanımız Sadullah Ergin'e bir mektup yazarak Çıldır Adliyesinin yeniden açılması için talepte bulundum. Sayın Cumhuriyet Başsavcımız Zafer Beyde bu konuyla yakından ilgileniyor. Biz Çıldır Adliyesinin tekrar açılması ve Çıldır halkının mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Umuyor ve inanıyoruz ki başarılı bir sonuç elde edeceğiz.
Akçakale Adasında Kazı Çalışması Yapacağız
        Çıldır gölü önemli bir değere sahiptir. Araştırmalara göre dünyada Çıldır gölü gibi sadece 7 tane göl bulunmaktadır. Buda Çıldır gölünün ne denli önem arzettiğinin bir göstergesidir. Çıldır gölü bünyesindeki Akçakale adasında Urartular döneminden kalıntılar bulunmaktadır. Ardahan Üniversitemizle ortaklaşa yapmayı düşündüğümüz kazı çalışması ile 5000 yıllık tarihi gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. 
Aktaş Dünya Barışına Vesile Olacaktır
         Aktaş Sınır Kapısı Türkiye için önem arzetmektedir. Aktaş'ın açılmaması gibi bir durum söz konusu değildir. Yol yapım ve tünel çalışmalarının bitmesiyle beraber çok önemli bir geçiş güzergahı olacaktır. Aktaş sınır kapımız Türkiyenin en doğusu, doğu ülkelerininde en batısıdır. Aktaş Sınır Kapısı bugün siyasi sorunlar nedeniyle ilişkilerimizin iyi olmadığı Ermenistan'la bile belkide ilerki zamanlarda Ermenistan'ın Aktaş güzergahını kullanmasıyla barışa vesile olcaktır. Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattının bitmesiyle beraber yük taşımacılığında bu güzergah kullanılacaktır. Hatta Kazakistan yapılacak yük taşımacılığının % 75'i karşılaycağının sözünü vermiştir. 
Tüm bunlar göz önüne alındığında Çıldır büyüme oranı en yüksek ilçe olacaktır. Büyük sermayeli yatırımcıların şuan ilimize gelip pazarla ilgili araştırmalar yapıp, bizlerle görüşüyorlar. Buda ilimizin ilerleyen dönemlerde gelişeceğinin ve büyüyeceğinin en büyük göstergesidir. Ardahan ve Çıldırlı iş adamlarının acele edip bir an önce memleketlerine yatırım yapmaları gerekmektedir. Yoksa ilerleyen dönemlerde onlara bile yer kalmayacak dışardan gelen yatırımcılar bu işin kaymağını yiyeceklerdir'' dedi.
           Yemeğin ardından zorlu hava şartlarına rağmen  Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve kurum amirleri bu güzel organizasyondan dolayı Rıfat Vural'a teşekkür ederek ilçeden ayrıldılar.
       Daveti üstlenen Rıfat Vural yemeğe iştirak edenlere ve Çıldır Meslek Yüksekokulu Sosyal Tesisleri çalışanlarına özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.