BESYO SINAVLARI SONA ERDİ

BESYO SINAVLARI SONA ERDİ

Ardahan Üniversitesi...

    Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları sona erdi.
   Üniversitenin teknik altyapısı ve komisyonda görevli personelin duyarlılığı sayesinde sınavlar hiçbir aksaklığa meydan verilmeden şeffaf bir şekilde gerçekleşti.
   Türkiye´nin çeşitli illerinden 516 adayın mücadele verdiği özel yetenek sınavlarında komisyonunda görevli personel üç gün süresince sınav komisyonunda görev aldı.
    Beden Eğitim ve Spor Öğretmenliği, Spor yöneticiliği bölümlerine Toplam 120 öğrencinin alınacağı söyleyen BESYO Müdürü Doç. Dr. Okan Eştürk, BESYO´ya 121 bayan ve 395 erkek adayın başvuru yaptığı bilgisini verdi.
    Adayların birbirlerini kontrol edebilmeleri ve kimsenin kafasında soru işareti kalmaması için bütün verileri kurdukları sistemlerle adayların ve ailelerinin bizzat izlediklerini söyleyen BESYO Müdürü Doç. Dr. Okan Eştürk, ?Sınavlar tamamen elektronik ortamda ve herkesin gözü önünde yapılıyor. Özel yetenek Sınavına velileri ile birlikte gelen adaylar, hazırlamış olduğumuz TV ünitesinden anlık izleme fırsatı buluyorlar,. Son derece açık ve şeffaf bir sınav yaptık, Adayların Parkurdaki dereceleri ile birlikte, Ortaöğretim Puanı, YGS´den almış olduğu puan ve Spor Puanlarını değerlendirerek alımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Ardahan ilinde spor kültürünün yaygınlaştırılması noktasında, alanlarında başarılı sporcuların üniversitemize kazandırılması için ortaya koymuş olduğumuz vizyon doğrultusunda emin adımlar ile ilerlemektir? dedi.