BELEDİYE BU ÇOCUKLARA NEDEN SAHİP ÇIKMAZ?

BELEDİYE BU ÇOCUKLARA NEDEN SAHİP ÇIKMAZ?

Çıldır, spor kültürü..

   Çıldır, spor kültürü çok yüksek bir ilçedir. Özellikle futbola aşık gençlerin yaşadığı bir coğrafya olan Çıldır´da son yıllarda yeni bir spor parlamaya başladı. Eski güreşçilerimizden Zeki hocanın (Bayraktar) büyük gayretleri ile güreşle tanışan çocuklarımız ve gençlerimiz büyük başarılara imza atacağa benziyor.

   İlçe Kaymakamlığının destekleri ile kısıtlı imkanlarla ahlaklı sporcular yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan Zeki Hoca´nın gayreti ve emekleri taktire şayandır. O´nun çocuklarımız için vermiş olduğu mücadele, daha birkaç gün önce bölge birinciliği getirmiş ve tüm Çıldırlıları gururlandırmıştır. Lakabı gibi ?BETON? çıkmış olduğu dört müsabakada da rakiplerini tuş etmiş ve Zeki hocasının emeklerini boşa çıkarmamıştır. Kilosunda Bölge birincisi olan Birkan Topkaya (BETON) Türkiye şampiyonasında bir Çıldırlı olarak Ardahan´ı temsil edecek. BETON inşallah Türkiye birincisi de olacak hem Çıldır´ı hem de Ardahan´ı en iyi şekilde temsil edecektir.

   Peki bu kadar kısıtlı imkanlarla, böyle başarılı sporcular yetiştiren ve yetiştirmeye de devam eden Zeki Hoca´ya destek konusunda sadece Kaymakamlığın desteği yetiyor mu? Özellikle hali hazırda bir spor kulübü olan Belediye neden destek olmuyor? Zeki hocanın belediyeden destek talebinde bulunduğunu ve olumsuz yanıt aldığını bildiğim için belirttim özellikle belediyeyi. Ve yine aynı Belediye her yıl düzenlenen Kış Şöleni için ilçede dört-beş yıldır ilçenin çocukları ile güreş faaliyetleri yürüten Zeki Hocanın talebelerini değil de, Kars´tan Ardahan´dan güreşçi çocuklar getirtip buz tutan göl üzerinde gösteri yapmıştır? Bir ilçenin yerel yönetimi bu çocuklara sahip çıkmayacakta, kim sahip çıkacak. Ülkede tüm illerde olsun, ilçelerde olsun spor kulüpleri ayakta kalabilmek için belediye bünyesine geçiriliyor. Çok büyük bir maliyete mal olmayacak bir güreş kulübünü bünyesine katıp ve başarılı sporcuların yetişmesi için Çıldır Belediyesi neden bir çalışma yapmadı? Zeki hoca tarafından talepte olmasına rağmen görmezden gelinen bu çocuklar hepimizin. Sonuçta Belediye bünyesinde kurulmuş bir spor kulübü var. Bu kulüp neden kuruldu? İlçede iki adet ( biri Çıldır merkezde, diğeri Aşıkşenlikte) halı saha, bir adet ise sentetik çim saha var. Ancak spor kulübü olan Belediye´de her hangi bir icraat yok.

   Bu çocuklar hepimizin. Mesleğine aşık bir hocanın, yeni şampiyonlar yetiştirmek için vermiş olduğu çabayı kimse görmezden gelmesin. Bu çocuklar siyaset bilmez, tarafçılık bilmez. Kimse siyasi çekişmelerine bu çocukları kurban etmesin. ?BETON´LAR? çoğalsın ki, ardınızda bırakmış olduğunuz eserleriniz, yapılarınız olsun. BETON´a sahip çıkalım ki, yapımız sağlam olsun.

Adem Yavuz Vural - Çıldır Manşet